Geleceğin yazarları Konya'da yetişiyor

Geleceğin yazarları Konya'da yetişiyor

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin hazırladığı, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) destekli 'Engelli ve Dezavantajlı Gençlere Yazarlık Okulu' projesi...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin hazırladığı, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) destekli 'Engelli ve Dezavantajlı Gençlere Yazarlık Okulu' projesi tamamlandı. ÇIDAM toplantı salonunda gerçekleştirilen final programına Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu ve şair Vural Kaya katıldı. TYB Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu, "Engelli ve Dezavantajlı Gençlere Yazarlık Okulu' projesi ile genç yetenekleri keşfetmeyi ve yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek "sosyal, ekonomik ve fiziksel engeller, sağlık problemleri, coğrafi etmenler ve eğitim ihtiyaçları sebebiyle dezavantajlı durumda olan gençlerin toplumsal yaşamın her alanına katılımlarının ve uyumlarının arttırılması, sosyal, kültürel ve ekonomik farklılıkların birleştirici bir vasıta olarak kullanılması ile edebiyata daha fazla önem verilmesini sağlayarak, toplumdaki dil ve edebiyat bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. Köseoğlu, projenin, şehirdeki sosyal hayata ve eğitim-öğretim kurumlarına önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını dile getirerek, şehirlerin, sadece fiziki görünüşleriyle değil, sosyal ve manevi yönleriyle de öne çıkan yerleşim birimleri olduğunu ifade etti.

YAZARIN TEK MALZEMESİ DİLDİR

Yüreğindeki hasret ve sevgiyi, istek ve hayali kelimelere dökebilmenin bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan şair Vural Kaya ise şunları söyledi. Ressam olmak için boyaya fırçaya palete, müzisyen olmak için birçok enstrümana ihtiyaç varken yazar olmak için bir kara kaleme bir de ana diline sahip olmak yeter. Unutmayalım ki yazarın tek malzemesi dildir. O, kelimelerle hayat bulur, dünyaya kelimelerle seslenir. Yazarlık, ana dilini kullanabilme becerisidir. Bu da Okumakla, Okumayı sevmekle başlar. Okumasını bilmeyen, ona sevgi beslemeyen bir insan yazar olamaz. projemiz sayesinde yüreğinde yazarlık arzusu ve heyecanı olup da bunu açığa çıkaramayan yetenekleri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Projenin ortaya çıkışında katkısı olan TYB Konya Şubesi başta olma üzere MEVKA'ya ve İPED Danışmanlık'a bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.