Hakan Bahçeci yazdı: Yazarlarla Yazmak Çabasında

Hakan Bahçeci yazdı: Yazarlarla Yazmak Çabasında

Yazmak için çok okumak gerek derler. Yazarçizer erbabı "okumak" deyince sadece basılı evrakı okumayı anlamaz. Okumak dediğin kendinden başlar, etrafındakilerle...

A+A-

Yazmak için çok okumak gerek derler. Yazarçizer erbabı "okumak" deyince sadece basılı evrakı okumayı anlamaz. Okumak dediğin kendinden başlar, etrafındakilerle devam eder, tüm canlıları ve dünyayı ve hatta âlemi okumakla sürer gider. "Oku" emri, kendine dönmek, kendini tanıyabilmek için kendinden dışarıya bakabilmeyi de kapsamaz mı zaten?

Yazmak için okumayı seçenler yani kendinden başlayarak insanı, âlemi ve ruhu okuma çabasında olanlar, okumak için de gezip görmenin, arzı seyahat etmenin gereğini ve bir emri ilahi olduğunu bilirler.

Bu idrak ve dertle yola çıkmış olan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, bu hafta sonu bu güzel ülkenin bir güzel köşesine yazarlarıyla, dost ve sevenleriyle bir seyahat tertip etti. Talebimizi kırmayarak bizleri de geziye dahil eden yönetime çok teşekkür ederim. Sizler bu yazıyı okurken, gezi bir aksilik olmazsa devam ediyor olacak.

TYB Konya Şubesinin düzenlediği bu gezi Muğla ve civarını kapsıyor. Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu Bey'in organize ettiği gezi başladığı andan itibaren adına ve iştirak edenlere yakışan şekilde sohbeti ve muhabbeti bol bir yolculuk yaşatacağını hissettirdi.

Değer yargılarıyla bir şeyleri dert edinen insanların bir araya gelmesi, zihnini güzel ve kıymetli işler için yorması takdire şayan olduğu kadar gerekendir de nitekim. Vatan, millet, din, bayrak gibi kutsal değerlerin, insanlık ve sözün namusu adına hak ettiği değeri yine kalem ve söz erbabınca görüp gösterileceği muhakkak. Bunun farkında olup bu meseleye kafa yormak, erdemli bir uğraş değildir de nedir?

Güzel uğraşların güzel insanlardan çıkacağı da gerçektir. Hakikat peşinde koşmak hakiki insanlara nasip olacaktır. Hakikatle meşgul olup hakikatin sırrına vakıf olma çabasından bizar olmamaktır niyazımız.

Muğla, yeşili, doğası, tarihi, dağı taşı ve iklimi ile gezip görülmesi gereken bir yurt köşesi... Yazılacak çok şey var deyince, akla gelecek güzide yerlerden biri, yazacaklar hakkınca bahis açacaklar eminim.

Muğla gezisine çıktığımız andan itibaren kafile başkanlığıyla organizeyi yürüten Ümit Savaş Hocaya, Yusuf Özdemir Kardeşimize çok teşekkür ederim. Hassaten bizi karşılayıp güler yüzünü eksik etmeyen Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ Hocamıza, Köyceğiz Turizm Meslek Yüksek Okulunun güler yüzlü personeline çok teşekkür ederiz. Ayrıca, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Celalettin Ekinci Bey'e ve Mehmet Ali Köseoğlu Hocamıza en içten saygı ve muhabbetlerimizi sunarız.

Kaynak: Yeni Haber - Hakan Bahçeci

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.