Hümeyra Uslu yazdı: Kurultay Dediğin...

Hümeyra Uslu yazdı: Kurultay Dediğin...

Türkiye Yazarlar Birliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen I. Genç Yazarlar Kurultayına katıldık. Gerçekten de genç yazarlar bir araya...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen I. Genç Yazarlar Kurultayına katıldık. Gerçekten de genç yazarlar bir araya gelmişlerdi... Ben bile, bakınız bile diyorum, ben bile kendimi yaşlı hissettim. Ya da büyük mü deseydim yaşlı yerine? Neyse işte...

Gençler bir araya gelip şiirden, şairden, sazdan sözden, şarkıdan türküden, öyküden edebiyattan konuştular. Konuştuk demiyorum çünkü orda olmama rağmen ben bunlardan konuşmadım. Zira ben gazetecilik kültüründen gelen biri olduğumdan kurultaydaki yazar kimliğim, onlarınkinden biraz farklı oldu. Onlar Sezai Karakoç'tan bahsederken ben Amerika seçimleri üzerine kimin ne söylediğiyle ilgileniyordum... O yüzden de biraz kendimi olaylara yabancı hissetmekte çok da haksız değilim sanırım.

Üç gün süren kurultayda ne mi yaptım? Anlatayım...

Mehmet Doğan, Cihan Aktaş, Hicabi Kırlangıç, Musa Kazım Arıcan, İbrahim Eryiğit, Osman Özbahçe, Necip Tosun gibi ünlü şair ve yazarlarla tanışma fırsatı yakaladım.

Onların yazıya başlama hikâyelerini dinledim...

Nasıl yazarsam kendimi daha çok geliştireceğime dair anekdotlar edindim.

Tecrübelerini kendi heybeme ekledim, bundan sonrasında neler yapabileceğime dair fikirler geliştirdim.

Notlar ettim ve dinledim, dinledim yine dinledim...

Hatta onlarla çay bile içtim.

Cihan Aktaş'la aynı karede fotoğrafım var. Bence ben bununla baya uzun süre övünürüm.

Kendi fikirlerimi söyledim. Kurultayın bana ne kattığından bahsettim.

II. Kurultayın çok daha iyi olabilmesi adına önerilerimi sundum.

Konya'nın 2016 İslam Turizm Başkenti seçildiğini de söyledim. Konya'ya davet ettim.

Çok emek verdikleri o kadar belliydi ki, hepsine ayrı ayrı teşekkür etmeden geçmedim. Kurultaya gitmem için bana önayak olan TYB Konya Şube Başkanı Sayın Mehmet Ali Köseoğlu'na da teşekkürlerimi ilettim tabii.

Velhasıl kurultay diyebileceğiniz şey bence böyle bir şey... Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen insanların, hangi görüşte, hangi fikirde, hangi ideolojide olduklarıyla ilgilenmeden onların ufuklarına ışık tutmak. Şu, çivisinin nerede olduğunu hala bilemediğimiz dünyada birilerinin hala umutla geleceğe bakmaları da ayrıca beni mutlu etti.

Sonuç olarak Kurultay dediğin Kızılcahamam'da gerçekleşen TYB I. Genç Yazarlar Kurultayı gibi olur diyorum. Ha bu arada, kendi el yazımızla kurultaya dair yazdığımız notların kitaplaştırılıp bize ulaşacağı günü büyük bir heyecanla bekliyorum.

Yeniden, orada tanıştığım, birlikte iyi vakit geçirmeme vesile olan, büyük küçük herkese teşekkür edip bu faslı noktalıyorum.

İkicisinde yaş haddinden elenmezsek, görüşmek dileğiyle diyelim...

kaynak: Memleket Gazetesi - Hümeyra Uslu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.