KARAPINAR YAZARLARI AĞIRLADI

KARAPINAR YAZARLARI AĞIRLADI

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 'Yazılacak Çok Şeyimiz Var' gezilerinin 4.'sünü Karapınar'a gerçekleştirdi. Prof Dr. Yusuf Küçükdağ rehberliğinde...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 'Yazılacak Çok Şeyimiz Var' gezilerinin 4.'sünü Karapınar'a gerçekleştirdi. Prof Dr. Yusuf Küçükdağ rehberliğinde gerçekleşen geziye Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayyitoğlu ev sahipliği yaptı.
Yazarlarla çay sohbetinde biraraya gelen Mugayyitoğlu, "Yazarlarımızı Karapınar'da görmek bizleri son derece memnun etmiştir. Karapınar'la ilgili yazacaklarınız hem ilçemizin tanınmasına vasıta olacak hem de bizi daha da kamçılayarak hizmet seferberliğimizin hızlanmasına katkıda bulunacaktır" dedi. Karapınar gezisi ilk olarak 'Karapınar' ismine kaynaklık eden pınarın bulunduğu 'Mevlana Hoşgörü Parkı'nda başladı. Prof. Dr Yusuf Küçükdağ, Karapınar'ın şu anda şehrin orta yerinde kalan Ali Tepesi Höyüğü'nün bitişiğinde kurulduğunu, yakınında bulunan ve zaman zaman suyu kesildiği için 'kara' denildiği tahmin edilen pınardan dolayı buraya Karapınar denildiğini kaydetti. 1. Süleyman döneminde Karapınar'a Sultaniyye de denmeye başlandığını anlatan Küçükdağ, "Sultaniyye, Cumhuriyet dönemine kadar bazen yalnız bazen de Karapınar'la birlikte kullanıldığını belirterek, "1934 yılında Sultaniyye ismi terk edilerek Karapınar, kasabaya resmen ad olarak verilmiştir" dedi. Karapınar gezisinde ikinci olarak Selimiye Külliyesi gezildi. Külliyenin cami, iki kervansaray, hamam, imaret, kilerler, tâbhane, buğday ve arpa ambarları, buğday dingi, mektep, şadırvan, çeşme ve odun deposundan meydana geldiğini anlatan Küçükdağ, külliyeden günümüze yalnızca cami ve hamamın varlığını muhafaza ederek kalabildiğini belirtti. Ali Tepesi'ne çıkarak Karapınar'ı kuşbakışı izleyen yazarlar daha sonra Acı Göl'de ayaklarını suya değme imkanı buldular. Dünyaca ünlü Meke Gölü'nün büyüleyici atmosferinden kopamayan yazarlar daha sonra Kındam Yaylası üzerinde Erozyon Önleme Bölgesi'ni inceleme fırsatı buldular. Burada yazarları bilgilendiren Karapınar TEMA Vakfı Temsilcisi Musa Ceyhan, "Eğer ağaçlandırmaya yeteri kadar önem verilmezse, Karapınar için tehlike sinyalleri yanmak üzere. Karapınar Belediye Başkanı'mız Mehmet Mugayyitoğlu'nun bu konudaki çabalarını biliyoruz. Özellikle gençlerimizden ricamız, doğayı tahrip etmemeleri ve yeşillendirme çalışmalarına katkıda bulunmalarıdır" dedi. Yazarların aileleriyle katıldığı gezi programında yazarların yanısıra Prof. Haşim Karpuz, üniversiteden akademisyenler ve fotoğraf sanatçıları da yer aldı. Türkiye Yazarlar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu programın rehberliğini yapan Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ ile koordinatörler M. Ali Köseoğlu'na ve Mustafa Azılıoğlu'na teşekkür etti. Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayyitoğlu'na programın noksansız organizesine katkıda bulunduğu için teşekkür eden Köseoğlu, "Yazılacak Çok Şeyimiz Var gezileriyle elde ettiğimiz izlenimlere bugün Karapınar'ı da ilave ettik. Belediye Başkanımıza minnettarız" şeklinde konuştu. Mugayyitoğlu'na TYB Konya Şubesi'nin kitaplarından hediye edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.