KELEBEKLER VE ENGELLER

KELEBEKLER VE ENGELLER

Bazen kitap(lık) hikâyelerine, şahsî hikâyeniz karışır. Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi'nin okul kütüphanesinde, maziden bir sesle karşılaşmak...

A+A-

Bazen kitap(lık) hikâyelerine, şahsî hikâyeniz karışır. Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi'nin okul kütüphanesinde, maziden bir sesle karşılaşmak hoş, anlamlı bir sürpriz oldu.

Tavşanlı'lı, "kendi içine çekilmiş bir adam" izlenimi veren Halil KARADENİZ, beni Tavşanlı (Kütahya) doğumlu bir yazar olarak tanıyordu. Ve 1997 yılında ödül kazanmış, Türk Edebiyatı Dergisi'nde yer almış "Hayriyenin Düğünü" isimli öykümü, kurgusuna varıncaya dek hatırlıyordu. Kuşkusuz her yazarın duygulanacağı, gurur duyacağı anlardı.

Yıllara meydan okuyan, iz bırakan, kalplerdeki bu öyküm, esasen 20'li yaşlarda yazdığım bir hikâyeydi. Denizbank'ın yapımcılığını üstlendiği; Ömer Seyfettin'den Sait Faik'e kadar uzanan 200 seçkin Türk yazarının yer aldığı "Sesli Edebiyat/ Öyküler Sesleniyor" isimli Sesli Edebiyat Antolojisinde ve Urduca bir seçkide yer aldı. Belki yazarlığınızın kıratı hakkında bir fikir verdi.

Ben kendimi Konyalı olduğu kadar, Kütahyalı bir yazar da sayarım.

Yazarlığımın temelinin atıldığı, gönlümde ayrı bir yer tutan Tunçbilek, Tavşanlı. Genizleri yakan kömür ve leblebi kokusu, kadın yazar Cahide'nin hayatı. Hepsini Sarılmak romanımda anlattım.

Süleyman Çelebi Kütüphanesi'nin ziyaret edilmesiyle devam eden gezimizde; Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'la bir araya geldik; belediyenin sosyal ve kültürel çalışmalarıyla ilgili bilgi aldık.

Gezinin devamındaki duraklarımızdan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi, çok etkilendiğim bir proje oldu. Engelli tanıdıkları bulunan bir kişiyim, yaşanılan zorluklara kısmen şahidim.

Hayatını hep normaller, düzlükler üzerine kurmaya çalışan insanlarız. Dar bir alana sıkışmış, bin bir güçlükle varlığını idame ettirmeye çalışan, zahmet çeken, son derece yorgun bu ailelere yardım, hakikaten mânâlı, büyük bir hizmet.

Madem kitaplardan bahsediyoruz; konuyla ilgili yerli yabancı akademisyen ve uzmanların makaleleri, araştırmaları ve engelli yakınlarının tanıklıklarına dayanan, uyaran sarsıcı kitap ya da yayınlar serisi Selçuklu Belediyesi'nin bu unutulmaz eserine çok yakışırdı. Çünkü çoğu zaman neyle karşı karşıya bulunduğumuzu, işin ciddiyet ve vahametini bilmiyoruz.

Bırakalım engelliler de kelebekler uçursun.

GELENEKSEL 5. YAZARLAR BULUŞMASI

4 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 13:30 Kule-Site. TYB'nin düzenlediği bir etkinlik. Gençlik ve gençlerle süslü; her zamanki gibi, tam bir kitap ve yazar şöleni.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.