TYB'nin 3 Kıymetli Yazarı

TYB'nin 3 Kıymetli Yazarı

TYB, bu açıdan bir okul gibidir. İçinde birbirinden değerli yazarları barındırır. Öteden beri bildiğim, kitapları çok satan, yazdıkları kitapların...

A+A-
TYB, bu açıdan bir okul gibidir. İçinde birbirinden değerli yazarları barındırır. Öteden beri bildiğim, kitapları çok satan, yazdıkları kitapların her cümlesi, her kelime ve harfi okuyana adeta şifa veren, dünyanın dağdağasından uzaklaştırıp manevi bir atmosfer içine sokan; "iksir" niteliğindeki kitaplara imza atıyorlar!
Bugün sizlere bu yazarlardan 3 tanesini anlatmak, kitaplarından kesitler sunmak arzusundayım.
Türk Edebiyatı Dergisi ve Vakfı'nın açtığı; "Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması'nda, 1997-2000-2001 yılında ödül, 2002'de Beyan yayınlarının açtığı; İlk Romanlar Yarışması'nda; "Sinderalla'nın Pabucu" isimli romanıyla derece aldı. Bazı öyküleri, "Türkiye'nin En Güzel Hikayeleri" ismiyle Urduca ve İngilizce olarak antolojide yer aldı.
Yedi İklim, Berceste, Edebiyat Otağı, Barem, Gözyaşı, Ortanca dergilerinde ve kültür-sanat- edebiyat sitelerinde yazıları yayınlandı.
Yazdığı öyküler: Saklı değerler, Muhabbet Buyursun Gelsin, Bekleyen, Havva Hanım'ın Gamzesi, Edebiyatçı isem ne Olayım. Roman: Çoban, Aşkın Çocuğuydu. Denemeleri: Bırakın Güzel Konuşsun, Bana Gönülden çalıp Söyle, Ey Ruh(um) Geldinse Masaya Vur, Ötede, Edibane Süz(ül)üşler, Şapkamın Altı. Elimde şu anda okumakta olduğum; İlesam- Akçağ 2010 Roman Yarışması'nda 1. Gelen; "Sarılmak" isimli kitabı bulunmakta. Bütün bu güzelliğe emek veren, ter döken, mesai harcayan değerli yazarımız: HÜZEYME YEŞİM KOÇAK.
Bir başka kıymet, bir başka değer ve ödüle doymayan, Mevlana ve Şems kitaplarıyla adından söz ettiren, üretken, çalışkan, samimi, kuvvetli kalem daha var; 2003 yılında Kültür bakanlığı ve Türk Edebiyatı Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması'nda "Buzkaşi" isimli ilk hikayesi ödül alarak, "kurban" ismiyle kitaplaştırılan on hikaye arasında yer aldı. İlk romanı; "Sözcüklerin Nefesinde Ateizm'den Allah'a" İstanbul'da Beyan Yayınevi'nin açtığı Roman Yarışması'nda "okunabilir En iyi Roman" seçildi. İkinci romanı; "Gönül Bahçesi'nde Mevlana", 2004 yılında Konya valiliği Kültür Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Beş yıl süreyle İl Kültür Müdürlüğü tarafından yeniden basılıp yayımlandı. Aynı roman; TYB Genel Merkezi'nin, İl Kültür Müdürlüğü'ne, bastığı kitaplardan dolayı "özel Ödül" verdiği altı kitap arasında yer aldı.
Araştırma- İnceleme dalında; "Mevlana'da Aşk Sırrı ve Nihai Bütünleşme" isimli kitabı 3 baskı yaptı. Kısa zamanda 8. Baskıya ulaşan ve alanında bir ilk olan; "Şems-i Tebrizi" isimli araştırma- inceleme kitabı. Çeşitli dergilerde yazıları yayınlanmaktadır MELAHAT ÜRKMEZ'İN.
Kör Kalbe Aşk Dokunmaz, Yüreğime Cemre Düştü... bu değerli eserler, 1974 Seydişehir doğumlu AYŞE ÜNÜVAR'a ait. Değerli yazarımızın Tasavvuf aşkı, Karaman İli Tekke Türbesi'nde yatmakta olan büyük dedesi Müderris Mustafa Efendiye dayanır. Tasavvuf aşkının ilk icrasını; "Yüreğime Cemre Düştü" isimli kitabıyla yaptı. Seydişehirli olarak; Seyyit Harun Veli hayranıdır.
Bendenize imzalayıp verdiği; "KÖR KALBE AŞK DOKUNMAZ" isimli çalışması gerçekten çok güzel ve anlamlı.
Çok doğru; kör olan, Hakka kapalı, ilahi mesajlardan nasip almayan kalp titrer mi? Kuyu dışarıdan sulanır mı? Taşıma suyla değirmen döner mi?
Adı geçen hikaye ve romanlar, kaynaklara dayanan, gerçeklerin dile getirildiği, insana uyanış veren, temiz toplumun oluşmasına katkı sağlayan alın terleridir. Her üç yazarımızı kutluyor, daha başka eserler üretmelerini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. İyi ki yazarlar ve kitaplar var!
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.