Yazarlar Kule Site'de kitaplarını imzaladı

Yazarlar Kule Site'de kitaplarını imzaladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 5. Geleneksel Yazarlar Buluşması İmza Günü'nü, 51. Kütüphaneler Haftası'nda Kule Site Alışveriş Merkezi'nde...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 5. Geleneksel Yazarlar Buluşması İmza Günü'nü, 51. Kütüphaneler Haftası'nda Kule Site Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirdi. Programın açılışına TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu ile birlikte Eski AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Konya Fikir, Kültür ve Sanat Adamları Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, SELSİAD Başkanı İsmail Hakkı Kolat, AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Ömer Lütfi Ersöz, akademisyenler, yazalar ve okurlar katıldı.

KONYALI YAZARLAR DONANIMLI

Açış konuşmasını yapan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, medeniyetimizin yeniden inşasında fikirlerin önemine işaret ederek, Konyalı yazarların bu çabaya katkı sağlamak için hazır ve donanımlı olduklarını söyledi. Okumanın ve yazmanın soylu bir eylem olduğuna dikkat çeken Köseoğlu, "Bizim kadim kültürümüzde 'okumak' eylemi, büyük önem taşır. Bebek doğduğunda kulağına ezan okuruz. Dedelerimiz ve ninelerimiz torunlarının üzerine nazarlardan korunsunlar diye dualar okurlar. Gençler evlenirken ya da askere giderken yine dualar okuyarak uğurlanırlar. Çanakkale'de olduğu gibi, düşman vatanımıza kastederse, biz de onların canına okuruz. Öyle ki; Kur'an'ın ilk emri de 'Oku' olmuştur. Fakat elbette 'Yaradan Rabbinin adıyla Oku' denilerek, okumak fiilinin nasıl yapılması gerektiğine de işaret vardır. Kütüphaneler Haftası vesilesiyle düzenlediğimiz imza gününe katılan yazarlarımızın her biri Konya kültürüne önemli katkılar sunmuş isimlerdir. Ben buradan programımıza katılan kıymetli yazarlarımıza, değerli misafirlerimize ve okurlara teşekkür ediyorum. Kule Site yönetimine de programımıza sağladıkları katkıdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

YAZARLAR KİTAPLARINI İMZALADI

Köseoğlu'nun ardından kısa bir konuşma yapan Ahmet Sorgun da, alışveriş merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin önemli anlamlar içerdiğini söyledi. Günümüzde okumanın ve yazmanın değerli bir eylem olduğunu söyleyen Sorgun, programa emeği geçenleri kutladı. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar'ın Konya'daki kütüphaneler hakkında verdiği bilginin ardından programa geçildi. Yazarlar Duran Çetin, Hüzeyme Yeşim Koçak, Zeki Oğuz, Melahat Ürkmez, Kazım Öztürk, Cemil Paslı, Hasan Uzun, Ayşe Ünüvar, Lütfi Şahin, Murat Mahya Gürses, Havva Nur Kepir, Tuba Duman ve Fatma Tutak okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladılar. Yoğun ilginin olduğu programsda TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da yazarların imzalı kitaplarını alarak katılımlarından dolayı çeşitli hediyeler takdim etti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.