KENDİNİ ARAYAN ŞEHİR ÜZERİNE BİR KAÇ KELAM...

KENDİNİ ARAYAN ŞEHİR ÜZERİNE BİR KAÇ KELAM...

KENDİNİ ARAYAN ŞEHİR ÜZERİNE BİR KAÇ KELAM...

A+A-

Değerli dostum Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu’nun kaleminden çıkan, yolunu günlerdir sabırsızlıkla beklediğim müstesna eseri, Kendini Arayan Şehir kitabı nihayet tarafıma ulaştı. Ambalajı açar açmaz köşeme çekilip okumaya başladım. Okudukça Ahmet Köseoğlu’na sanki ben de refik olup şehir şehir dolaştım.

Gönül coğrafyamızda öyle şehirler vardır ki yaklaşırken bile çekim alanına gireriz. Şehre ayağımızı basar basmaz yüreğimiz titreşir, ruhumuz adeta derin bir uykudan uyanır. Çok eski bir dostuna kavuşmanın verdiği sevinçle coşar, sanki her zerre-i miskalimiz bir heyecan dalgası ile dolar da dolar. Ben buraya aitim der, yüzlerce binlerce yıldır yaşayan ruhunu hissederiz tüm benliğimizde. Mekke, Medine, Kudüs, Şam gibi… Semerkant, Taşkent, Buhara gibi… Konya, Bursa, Edirne, İstanbul gibi… Hz. Mevlâna; “İnsan aradığıdır” der belki de bu şehirlerde kendi ruhumuzu arıyoruzdur kim bilir.

Ahmet Köseoğlu, Kaleme aldığı kitabında gönül coğrafyamızın kadim şehirlerine yolculuklarını ve bu şehirlerin kendisinde uyandırdıkları hissiyatlarını ustaca anlatıyor. Ahmet Başkanım, böylesine müstesna bir eseri kültür ve edebiyatımıza kazandırdığınız için teşekkürlerimi sunarım.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.