KONYA - KAYSERİ

KONYA - KAYSERİ

Konya Şubesinin düzenlediği Kayseri gezisine katıldım. 'Yazacak Çok Şeyimiz var' cümlesi gezilerle daha anlamlı oluyor. Kayseri, Konya çok benzer yönleri...

A+A-
Konya Şubesinin düzenlediği Kayseri gezisine katıldım. 'Yazacak Çok Şeyimiz var' cümlesi gezilerle daha anlamlı oluyor.
Kayseri, Konya çok benzer yönleri olan bir şehir. Tam anlamıyla kardeş şehir. İki şehrin birbirinden istifade edeceği pozitif yönleri var. Özellikle büyükşehir belediyesinin eğitim faaliyetleri (bef) örnek alınması gereken bir çok faaliyeti bünyesinde taşıyor. Özellikle garip ve fakir çocuklar başta olmak üzere sosyal yönden dezavantajlı duruma düşmüş çocuklara yönelik önemli mesafe kat etmiş Kayseri Büyükşehir Belediyesi. 'Gülen Çocuk' , 'Huzur Ağacı' gibi projeleri incelemelerini ilgili okuyucularıma tavsiye ediyorum.

Tramvay yolu yeşillendirilmesi Konya'ya derhal taşınması gereken bir güzellik. Erciyes'i çok iyi değerlendiriyorlar.
Tabii ki Konya'nın da Kayseri'ye örnek olacak çok şeyi var. Önemli olan hayırda , güzellikte , iyilikte yardımlaşmak. İki kardeş şehir bunu yapıyor , daha fazla yapmalı.

Zaten Seyyid Burhanettin (Rahmetullahi aleyh) ile Mevlana Celalettin Rumi (Rahmetullahi aleyh) arasındaki bağ bizi bu işbirliğine teşvik ediyor.

Konya ve Kayseri'den gezi de emeği geçen başta Tyb Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.