Konyalı yazarlar Gaziantep'i gezdi.

Konyalı yazarlar Gaziantep'i gezdi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin düzenlediği 'Yazılacak Çok Şeyimiz Var' gezileri kapsamında Konyalı yazarlar hafta sonunda Gaziantep'i...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin düzenlediği 'Yazılacak Çok Şeyimiz Var' gezileri kapsamında Konyalı yazarlar hafta sonunda Gaziantep'i gezdi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin ev sahipliğinde gerçekleşen geziye TYB Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu'nun yanı sıra, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Dündar, Mustafa Erkuş ile Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, TYB üyesi yazar ve gazetecilerden oluşan 40 kişilik heyet katıldı. Gaziantep gezisi Zeugma Mozaik Müzesi'nde başladı. Gaziantep Müze Müdürü Yusuf Altın, heyete bizzat müzeyi gezdirerek, bilgiler sundu. Roma döneminden zengin eserlerinin yer aldığı müzeden oldukça etkilenen heyet üyeleri daha sonra Gaziantep şehir turu attı. Öğle yemeğinde TYB heyetini ağırlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yazarları Gaziantep'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, hizmetlerini tanıttı. Bazı hizmetleri yerinde gören heyet üyeleri Başkan Fadıloğlu'na gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

'FARKLILIKLARIMIZ; ZENGİNLİKLERİMİZDİR'

Çok sayıda cami, tarihi eser, park, Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı gibi Gaziantep'in önemli yerlerini gezen Konya heyeti, akşam yemeğinde de Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile beraber oldu. Burada bir konuşma yapan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Konya'nın kadim medeniyetlere ev sahipliği ettiği gibi Gaziantep'in de dünyanın ilgi odağında bir şehir olduğunu söyledi. Gezi vesilesiyle, şehirler arasında kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesine de vesile olduklarını kaydeden Köseoğlu, "Şehirlerimizde gördüğümüz farklılıklarımız, ülkemizin zenginlikleridir. Önemli olan, şehirlerimiz arasındaki kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesidir. Düzenlediğimiz gezi programlarıyla şehirlerin kardeşliğine katkı sağlıyoruz" dedi. Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da, Konyalı hemşerilerini Gaziantep'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hizmetleri hakkında bilgiler sundu.

ŞEHREKÜSTÜ KONAKLARI ZİYARET EDİLDİ

İki gün süren gezide, Şahinbey Belediyesi de tahsis ettiği otobüsle yazarların şehir turu atmalarını sağladı. Şehir gezisinde ilk olarak Ortadoğu'nun ve Türkiye'nin en büyüğü olma unvanını elinde bulunduran hayvanat bahçesi gezildi. Daha sonra Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen tarihi 'Şehreküstü Konakları ve 'Bişirici Mescidi' ziyaret edildi. TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, heyetle yakından ilgilenen Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Muhammet Rıdvan Fadıloğlu ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye teşekkür ederek, Türkçe Sözlük hediye etti. Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve TYB Gaziantep Şube Başkanı Metin Zirek'in de katıldığı öğle yemeğinin ardından heyet Konya'ya döndü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.