Kültürel Faaliyetler

Kültürel Faaliyetler

Geçtiğimiz Cumartesi günü TYB'nin programına konuşmacı olarak katılan Yıldız Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Vefa Taşdelen, metafizik konusu ile...

A+A-

Geçtiğimiz Cumartesi günü TYB'nin programına konuşmacı olarak katılan Yıldız Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Vefa Taşdelen, metafizik konusu ile ilgili bilgiler verdi. İnsanların tarih boyunca kendilerine "nereden geldik, nereye gidiyoruz, niçin yaratıldık" gibi sorular sorduğunu ancak bunun cevabını da ancak akıl, zaman ve mekân dairesi içerisinde cevapladığını söyleyen Taşdelen, metafiziğin konusunun akıl, zaman ve mekân dışındaki olgulara yönelik olduğunu belirtti. İslam dünyasında Tanrı inancının içselleştirildiğini, günlük hayatın her safhasında bu inancın görüldüğünü,"hırsızlık yapmam, iftira atmam, hak yemem, kötülük yapamam" gibi çeşitli söylemlerin arkasında Allah korkusunun yattığını belirten Taşdelen, batının ise bu konuda halen bir arayış içerisinde olduğunu söyledi.

TYB'nin önümüzdeki Cumartesi programında da, muhterem Mehmet İncili ağabeyimiz, Allah dostlarından Mehmet Zahid Kotku'yu anlatacak. İl Halk Kütüphanesi salonunda saat 13.00 de yapılacak olan programa tüm vatandaşlarımız davetlidir. Sağlıklı ve mutlu kalınız efendim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.