Lütfi AYHAN yazdı: Muğla'dan Birkaç Not

Lütfi AYHAN yazdı: Muğla'dan Birkaç Not

Bu gezinin mimarları olan Muğla Milli Eğitim müdürü Celaleddin Ekinci ile Muğla Basın yayın İlan kurumu başkanı Mehmet Ali Köseoğlu nun büyük özverileri...

A+A-

Bu gezinin mimarları olan Muğla Milli Eğitim müdürü Celaleddin Ekinci ile Muğla Basın yayın İlan kurumu başkanı Mehmet Ali Köseoğlu nun büyük özverileri tüm misafirlerin takdirine neden oldu. Öbür taraftan Bodrum İlçe MEB müdürü Emin Gecin ile Muğla Bölge Orman Müdürü Mehmet Çelik Beylerin yakın ilgi ve alakası biz seyyahların moral kaynağı oldu. Ev sahiplerimizin öne çıkan bariz vasıfları hemşehricilik duygusundan da üstün bir şeydi. O şey de onların yazıya, kaleme, sanata, ilme, kültüre, dostluğa, vefaya verdikleri değerdi. Bu hemşehrilerimiz inşallah yapacakları çalışmalar ile, Yörüklerin, efelerin leventlerin, harman olduğu bu şirin ilimizin kültürü ile, İç Anadolu'muzun umranı arasında bir köprü kurarlar. Ortak kültürümüzün kökenleri olan İslam, Türklük, Anadoluluk tohumlarını gönüllere yeniden bir daha ekerler. Çünkü bu günlerde ülkemizde bu meyvelerin dallarında bazı kurumalar var gibi.

Yatukluktan yörüklüğe, yosunluktan berraklığa, pısırıklıktan hareketliliğe vesile olan bu gezi için ilgilere bir kez daha teşekkür ederken, Mekke'den, bazen atla, bazen yaya, deniz veya kara yolu ile Endonazyalara, Asya steplerine, Anadolu bozkırlarına giden bir ümmetin fertleri, Orta Asya'dan Viyana kapılarına dayanan bir ceddin ahfadı olduğumuzu hatırlamamızı rica ediyorum. Böylece bir zamanlar olduğu gibi, bu günde, seçilmiş ümmet olmanın sorumluluğunu hatırlarız. Böylece Dünyanın öbür ucuna, önce gönülleri sonra kirlenmiş toprakları fethetme eylemine vira bismillah deriz.

Kaynak: Hakimiyet Gazetesi -
Lütfi Ayhan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.