Zeki Oğuz yazdı: KÖYCEĞİZ'DEN BODRUMA

Zeki Oğuz yazdı: KÖYCEĞİZ'DEN BODRUMA

TYB Konya Şubesinin "Yazılacak Çok Şeyimiz Var" gezilerinin sonuncusunu, geçtiğimiz hafta Muğla tarafına yaptık. Yıllar önce gezdiğim o cennet güzelliğindeki...

A+A-

TYB Konya Şubesinin "Yazılacak Çok Şeyimiz Var" gezilerinin sonuncusunu, geçtiğimiz hafta Muğla tarafına yaptık. Yıllar önce gezdiğim o cennet güzelliğindeki yerleri gazeteci/yazar dostlarla yeniden görmek, dia filmlere aktardığım güzellikleri bu kere dijital ortama, film bitme kaygısı olmadan çekmek, güzelliği güzel insanlarla paylaşmak, yorulduğun yerde bir ağacın gövdesine sırtını verip doğa ile tarihin bunca iç içe olduğu manzaraya dalıp gitmek müthişti.

Zamanı iyi değerlendirebilmek için cuma akşamı çıkmıştık yola. Köyceğiz'e vardığımızda sabaha yakındı. Kalacağımız yer Yüksekkum Meslek Teknik Anadolu Lisesiydi ve o saatte ilçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ bizi bekliyordu. Kaldığımız yer bir uygulama okuluydu, temizdi, kahvaltı ve yemekleri güzeldi.
Sabah guruba Muğla İl Milli Eğitüim Müdürü Celalettin Ekinci de katıldı. Celalettin Ekinci'yi Niğde gezimiz sırasında tanımış, sonra o Gazi Antep'e tayin edilmiş, orada da birlikte gezmiştik. Bir kere daha bize ev sahipliği yapacak, birlikte gezecektik. Bu kere durum biraz daha farklıydı, şube başkanımız M. Ali Köseoğlu Muğla Basın İlan Kurumuna müdür olarak atanmış ve göreve başlamıştı, yani ev sahiplerimizden biri de oydu.
Dalyanda teknelere binerek sazlıkların arasından İz Tuzu plajına doğru yola düştük. Sağımızdaki kayalıklarda binlerce yıl öncesinin mirası kaya mezarları vardı. İz Tuzu deniz suyu ile tatlı su arasında bulunan az sayıdaki plajlardan biri. Plaj caretta caretta kaplumbağalarının üreme merkezi olduğu için koruma altında ve mayıstan eylüle kadar belli saatlerde kullanılamıyor.

İkindiye doğru yeryüzü cenneti Akyaka Gökova körfezindeydik.
Gezimizin ikinci günü Bodrum Kalesini ve sualtı arkeoloji müzesini gezdik. Sadece kaleyi gezmek bile insanın bir gününü alır. Rehberimiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hadimli Emin Geçin'di. Gümbet koyuna kısa bir yat turundan sonra yemek için öğretmen evine geçtik.

Son durağımız Muğla'da kısa bir gezintiden sonra öğretmen evinde çaylarımızı içerek oradaki dostlarla vedalaşıp ayrıldık.

Kaynak: Zeki Oğuz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.