Melahat Ürkmez kitaplarını imzalayacak

Melahat Ürkmez kitaplarını imzalayacak

MELAHAT ÜRKMEZ KİMDİR? Konya'nın Hadim kazasında 1959 yılında doğdu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Türkçe...

A+A-

MELAHAT ÜRKMEZ KİMDİR?

Konya'nın Hadim kazasında 1959 yılında doğdu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü'nden ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 1976-79 yıllarında Türkiye Halk Bankası'nda memur olarak görev yaptı. Evlilik nedeniyle memuriyetten ayrıldı. Şu anda Mehmet Beğen Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapıyor.

2003 yılında Kültür Bakanlığı ve Türk Edebiyatı Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması'nda "Buzkaşi" isimli ilk hikâyesi ödül alarak, "Kurban" ismiyle kitaplaştırılan on hikâye arasında yer adı. İlk romanı olan, "Sözcüklerin Nefesinde Ateizmden Allah'a" İstanbul'da Beyan Yayınevi'nin açtığı roman yarışmasında, "Okunabilir En İyi Roman" seçildi.

İkinci romanı olan, "Gönül Bahçesinde Mevlâna", 2004 yılında T.C. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılıp yayımlandı. Takip eden yıllarda beş yıl İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü tarafından yeniden basılıp yayımlandı. Aynı romanı, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi'nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, bastığı kitaplardan dolayı "Özel Ödül" verdiği altı kitap arasında yer aldı. 2007 yılında Nesil Yayınevi tarafından da yayımlandı. Yine aynı romanı Japoncaya çevrildi ve Japonca çevirisi Hollanda UETD tarafından 2008 yılında basılıp yayımlandı.

Araştırma-İnceleme dalında, "Mevlâna'da Aşk Sırrı ve Nihai Bütünleşme" adlı kitabı, 2005 yılında NKM tarafından, 2. Ve 3. baskısı, Ağustos 2009 ve 2010 yılında Palet Yayınları tarafından yayımlandı. Kısa zamanda 8. baskıya ulaşan ve alanında bir ilk olarak gösterilen, "Şems-i Tebrizî" isimli araştırma-inceleme kitabı, 2007 yılında T.C. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, 2. ve 3.baskısı, NKM tarafından, 4. baskısı Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tekrar yayımlandı. Diğer baskıları Tuna Yayınevi tarafından yayımlandı.

"Diyâr-ı Aşk / İlâhî Ulak Şems

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.