Mevlana Şiir Şöleni

Mevlana Şiir Şöleni

Şiir şöleni bu yıl hazreti Pir'e isnat edilerek Mevlana Şiir Şöleni olarak icra edildi. Üstelik adıyla mütenasip bir şekilde Mevlana hazretlerinin ayağının...

A+A-

Şiir şöleni bu yıl hazreti Pir'e isnat edilerek Mevlana Şiir Şöleni olarak icra edildi. Üstelik adıyla mütenasip bir şekilde Mevlana hazretlerinin ayağının dibinde Gülbahçe'de. İlki geçen yıl yapılmıştı. Karatay belediyesi bu ciddi organizasyonda büyük paya sahip. İkincisi de Karatay belediyesi başkanı Mehmet Hançerli'nin himayesinde yapıldı. Bu yıl geçen yıldan oldukça farklıydı. Üç şehrin şairleriydi şölene ses veren, renk katan...
Urfa, medeniyetin beşiklerinden biri. İbrahimi hayatın basamaklarından peygamberler şehri.
Bursa Osmanlının hayat bulduğu topraklar, Ulucaminin ulululuğunun sübut bulduğu mekânlara sahip... Emir Sultan ve Üftade Hazretlerinden selamlarla geldiler Konya'ya...
Konya için çok söylemeye gerek yok. Konya Mevlana demek, Mevlana'nın manevi himayesindeki şehir...
Bu üç kadim şehrin şairlerine kucağını açan Konya, benim daha önce görmediğim kadar güzel olan programa layıkıyla ev sahipliği yaptı.
Urfa, ve Bursa'nın Türkiye Yazarlar Birliği şubeleri bu şölen için Konya'ya şair ve yazarları ya da muhibbanlarıyla beraber geldiler. Karatay Belediyesi yüksek âlicenaplık göstererek onların konaklamalarında, şehri gezmelerinde gönüllü seferber oldu. Tabi bu organizasyonda gayretleri olan başka kurum kuruluşlar da vardı. Emeği geçen herkesin şiir, sanat, kültür, edebiyat ve şehirlerin buluşması adına büyük gayretleri oldu.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya şubesi, Karatay Belediyesinin desteğiyle aylar öncesinden planlamasını yapıp, takip ve düzenlenmesi konusunda fevkalade önemli çalışmalar yaptı. En ince detayına kadar olabilecekleri hesap edip hazırlandı.
Şiirle, Mevlana Gülbahçe'de dinlenen ruhların teşekkürlerini hak etti. Konya'nın daha büyük organizasyonlara imza atması gerektiğini söylemeye gerek yok sanırım. Belediyeler, şehrin kültür dokusunu ilmek ilmek dokumasının da görevi olduğunu biliyorlar. Şehrin ruhu sayılacak bu faaliyetlerin fiziki yapısı kadar ehemmiyet arz ettiğinin farkındalar. Fiziki güzelliğin kültür sanat ile yoğrulmasının güzelliğin fevkinde bir duygu ve olgu oluşturacağını hesap ediyorlar.
Şiir şölenine ilgi çok yoğundu. Bu yoğunluk ihtiyaç olduğunu gösterir. Ortam harikaydı. Güzel bir geceydi. Bu güzellikler içinde şairlerin ağzından kendi şiirlerini dinlemek bir ayrıcalıktı. Bu ayrıcalığı yaşatanlar hatırlanacaktır muhakkak.
Karatay'da yaptıkları şehirleşme çalışmalarının yanında kültürel faaliyetlerde de öncülük yapacak gibi görünüyor. Hançerli'nin şiir şölenini devam ettireceğini yaptığı basın toplantısında söylemesi sevindirici. Daha nice öncü faaliyetlere imza atacağını umuyor ve bekliyorum.
Güzel şiirler okundu. Ahmet Efe kulaklarda hoş bir seda bıraktı. Cevat Akkanat, Vural Kaya, Atila Yaramış ve Mehmet Solak da öyle... Akif Kuruçay, Mehmet Ali Köseoğlu da coşkuyla okudu şiirlerini.
(Mevlana'nın huzurunda okunacak şiirlere biraz daha anlam olarak önem verilebilir, şairleri tarafından seçici davranılabilirdi.)
Karatay Belediyesi Başkanı Mehmet Hançerli ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya şube başkanı Ahmet Köseoğlu'na teşekkür ediyorum.
Teşekkürü hak ettiğini düşündüğüm birkaç ismi daha zikretmeden geçersem haksızlık yapmış olurum. İki gün boyunca misafirlerle birlikte koşturan Bekir Şahin, Bekir Biçer, Mustafa Durdu ve şairlerle ilgili çalışmalarda büyük gayret sarf eden, kitabın hazırlanmasını sağlayan Akif Kuruçay'a da teşekkürler... Naci Bakırcı ve Hacer Kara'ya da Konya tanıtımı için uğraşlarından dolayı teşekkürler...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.