Mevlana'yı hanımlar anlatacak

Mevlana'yı hanımlar anlatacak

Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişlerinin 785. yıldönümü kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları...

A+A-

Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişlerinin 785. yıldönümü kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ortaklaşa program düzenliyor. 4 Mayıs Cumartesi günü saat 14'te başlayacak "Hanımların Dilinden Hz. Mevlana" başlıklı panelin açış konuşmasını Mevlana'nın 22. Kuşak torunu Esin Çelebi Bayru yapacak. Panel başkanlığını Prof. Dr. Emine Yeniterzi'nin gerçekleştireceği programın panelistleri ise Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı H. Nur Artıran, Yazar Melahat Ürkmez, Yazar Fatma Polat ve Film Yapımcısı Elif Dağdeviren olacak. Programın koordinesini üstlenen Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Başkanı ve TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Nuri Şimşekler, 785. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelin, Mevlana'yı kendi gönül ikliminde yaşatan hanım yazar ve sanatçıların anlatacağını kaydetti. Şimşekler, panele tüm ilgilileri davet etti.

GELENEKSEL SANATLAR SUNUSU

Program kapsamında İl Halk Kütüphanesi'nde saat 13.30'da ise 'geleneksel sanatlar sunusu' gerçekleştirilecek. Melike Eldek, Ayşe Totan Kart, Naciye Detseli, Elif Başhan, Rabia Girgiç ve Nilgün Akder, hat, tezhip, ebru, naht, keçe ve resim alanında gösteri gerçekleştirecek. TYB'den yapılacak açıklamada İl Halk Kütüphanesi'nin kültürel atmosferinde gerçekleşecek programlara tüm ilgililer davet edildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.