Mustafa Uçurum yazdı: KONYA YAZARLAR BİRLİĞİ ÇALIŞIYOR

Mustafa Uçurum yazdı: KONYA YAZARLAR BİRLİĞİ ÇALIŞIYOR

Konya; tarihiyle, kültürüyle, manevi iklimiyle memleketimizin en güzide şehirlerinden biri. Şehre değer katan o kadar çok ayrıcalık var ki yüzyıllar...

A+A-

Konya; tarihiyle, kültürüyle, manevi iklimiyle memleketimizin en güzide şehirlerinden biri. Şehre değer katan o kadar çok ayrıcalık var ki yüzyıllar boyunca Anadolu coğrafyasının gözbebeği olmayı başarmış Konya.

Kültür sanat çalışmalarının da en yoğun yaşandığı illerin başında gelen şehir, bu tür çalışmalara gönül vermiş birçok kişinin aynı zamanlarda şehirde bulunmasıyla hareketli yaşantısını hiç kaybetmemiş.

Son yıllarda da Türkiye Yazarlar Birliği'nin Konya Şubesi hazırladığı programlar ile adından söz ettirecek işlere imza atıyor. Elbette bir ekibin titiz çalışmasının ürünü olan faaliyetlerde şube başkanı şair, yazar M. Ali Köseoğlu'nun katkısı büyük. Dergiler çıkaran, gazetecilik yapan, edebiyatın içinden biri olan Köseoğlu; şube başkanı olduğu günden bu yana bütün yılı dopdolu geçirecek çalışmalarla, takdirle izlenen çalışmaları ile göz dolduruyor.

1994'te kurulmuş bir şube Konya TYB. Her dönemde yoğun bir çalışma yürütülüyor. Yaklaşık 15 yıldır da etkinlik takvimini oluşturarak çalışmalarını yürütüyor. Bu özelliğiyle de Konya TYB şubeler arasında tek şube olma özelliğini korumaya devam ediyor.

TYB Konya Şubesi yıl içerisinde yapılacak faaliyetleri titiz bir çalışma neticesinde, her yılın ilk aylarında kamuoyuna duyuruyor. Etkinlik takvimi, özgün duruşuyla ve zengin içeriğiyle kültür sanat meraklılarının ilgisini çekmeyi başarıyor. Neredeyse sanatın her alanına dokunan bir çeşitliliğe sahip olan faaliyetler; gündemle de örtüşerek canlı bir performansın ortaya çıkmasına olanak sağlamış oluyor.

M. Ali Köseoğlu, yapılan tüm çalışmaların içerisinde bizzat bulunarak, etkinliklerde etkin roller üstlenerek çalışmaların sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Edebiyat dünyasının içinde yer alması, gazetecilik vasfı, Konya'yla birçok önemli ismi buluşturmasında en önemli etkenler arasında.

Sadık Yalsızuçanlar, Mehmet Aycı, Mustafa Özçelik, A. Ali Ural, Murat Soyak, Mahmut Bıyıklı, Hüseyin Akın, Alev Erkilet, Mustafa Demirci, Aykut Ertuğrul ve daha birçok isim, 2016 yılında Konyalılarla buluşacak. İmza günleri, geziler, çocuk şenlikleri ve daha birçok etkinlik bekliyor Konyalıları.

2016 yılı Konya için daha bir önem arz ediyor. İslam Birliği Teşkilatı 2016 yılı için Konya'yı İslam Dünyası Turizm Başkenti olarak ilan etti. Konya'nın sadece Türkiye'de değil dünyada edindiği yeri ifade etmesi anlamında bu ilan, tüm Türkiye için büyük bir kazançtır. Konya için büyük bir şansı da beraberinde getiren bu gelişme, "Gez dünyayı gör Konya'yı" sözünü bir kez daha doğrulamış oldu.

Her gün biraz daha kendi içimize kapanmaya başladığımız bir zamanda "Neler yapabiliriz?" diyerek bir köşeye çekilenlere Konya örneği capcanlı karşımızda duruyor. Niceliği değil niteliği ön planda tutarak şehre anlam katan Konya TYB'nin diğer illere de örnek olmasını diliyorum.

Bir başınalığımız öyle büyük bir hızla artıyor ki bunu ancak gönülden yapılacak işler dindirebilir. M. Ali Köseoğlu'na ve ekibine dua etmek, destek olmak gerek. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözünün Konya'ya çevrildiği bir zamanda bu arkadaşlar üzerlerine düşeni en güzel şekilde yerine getiriyorlar. Yolları açık, işleri kolay olsun.

Kaynak: Milat Gazetesi - Mustafa Uçurum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.