ŞEHRİN HAFIZASINA KAYIT DÜŞMEK

ŞEHRİN HAFIZASINA KAYIT DÜŞMEK

TYB Konya Şubesi yine dolu dolu kırka yakın programla Konya kültürüne katkıda bulunmak için yeni başkanı M. Ali Köseoğlu ve "2012 Kültürel Etkinlikler...

A+A-
TYB Konya Şubesi yine dolu dolu kırka yakın programla Konya kültürüne katkıda bulunmak için yeni başkanı M. Ali Köseoğlu ve "2012 Kültürel Etkinlikler Takvimi"yle işe koyuldu.

Daha şimdiden Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Meram Belediyesi ve Konya Üniversitesiyle ortaklaşa düzenlediği birbirinden çarpıcı beş etkinliği icra ederek Konya kültürüne kayıt düşüp geride bıraktı.

TYB Konya Şubesi, kuruluşunun 18.yılında ve özellikle son on yılında şehrin hafızasına üç yüzün üzerinde kültürel etkinlikle kalıcı ve etkileyici izler bıraktı.

Ahmet Köseoğlu'nun başkanlığında başlatılan ve klasikleşen ciddi etkinlikler, Bekir Şahin'le devam etti ve yeni başkan M. Ali Köseoğlu'nun ekibiyle hazırlayıp basına duyurduğu yeni takvim işlemeye başladı.

Alanında kariyer sahibi yazar ve akademisyenlerin icra edeceği etkinliklerde Yavuz Bahadıroğlu, Doç.Dr. Erhan Afyoncu, Prof.Dr. Yasin Aktay, Dr. Necmettin Türinay, Arif Ay ve Hilmi yavuz gibi isimler dikkat çekiyor.

Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Prof. Ahmet Turan Yüksel "İslam'da Kardeşlik Olgusu" konulu bir sunumuyla; Dr. Necmettin Türinay "Bir Dava Adamı Necip Fazıl Kısakürek"le; Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler "Türkiye Mevlevihaneleri"yle; çocuk yazarlarımıza yönelik olarak Çocuk Edebiyatımızın sevilen kalemlerinden Salih Zengin 'in de katılımıyla Osman Bozdemir'in sunacağı "Cahit zarifoğlu Çocuk Şenliği"yle; TYB Konya Şubesi'nin 2012 Kültürel Etkinlikler Takvimi göz ve gönül doldurmaktadır.

Bunların dışında panellerden sergilere, şiirden tiyatroya, tarihten kültür gezilerine, sohbetlerden anılara, kongrelerden kısa filmlere, oldukça zengin bir takvimle Konya kültür nabzının tutulduğu TYB Cumartesi etkinlikleriyle gönüllerimizin ve zihinlerimizin bayram yeri olarak 2012 yılını da dolu dolu geçireceğiz.

Geçtiğimiz hafta TYB Konya Şubesi ile Meram Belediyesi tarafından ortaklaşa icra edilen ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü münasebetiyle hazırlanan TYB Konya Şubesi Başkan yardımcısı Doç.Dr. Caner Arabacı'nın senaryosunu yazdığı, Konevî Tiyatro Topluluğunun canlandırdığı, milli birlik ve beraberlik ruhunun anlatıldığı "Siper Okulu" adlı tiyatro Konevi Kültür Merkezi'nde beş gün boyunca ücretsiz olarak sahnelendi ve ünlü sanatçı Hasan Kaçan'ın dün yaptığı sunumla mutlu sona ulaştı. Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'ya, TYB Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu'na, Doç.Dr. Caner Arabacı'ya ve oyunda görev alan Konevî Tiyatro Topluluğu genç yeteneklerimize, etkinliklere yoğun ilgi gösteren ve duygu deryasına gark olan halkımız adına teşekkür ediyoruz.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale'de en çok şehit veren bir şehir olarak Kayalıpark'ta yapılan, meydanlara taşan canlandırmaları da bir milat olarak kabul ediyoruz. Umarız ki bu gelenekselleşir ve gelecek yıllarda, Kayalıpark gibi şehrin yoğun olduğu Zafer, büyük AVM'ler, Otogar, İstasyon ve benzeri kalabalık yerlerde de bu canlandırmalar yapılarak Çanakkale ruhu, Türk milletinin onurlu mücadelesi ve dik duruşu, aziz şehitlerimizin mesajları halkımızın ve şehrimizin hafızasına kayıt düşülür.

YAMAN ADAM - HAKİMİYET
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.