ÇOK SAYGIN BİR KURULUŞ: YAZARLAR BİRLİĞİ

ÇOK SAYGIN BİR KURULUŞ: YAZARLAR BİRLİĞİ

Ülkemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak yazarlar arasında mesleki dayanışmayı gerçekleştirmek amacıyla 7 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da...

A+A-
Ülkemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak yazarlar arasında mesleki dayanışmayı gerçekleştirmek amacıyla 7 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da kurulan Türkiye Yazarlar Birliği ülkemizin en saygın kuruluşlarından berisidir.

Türkiye Yazarlar Birliği aynı zamanda en fazla üyeye sahip, en etkili yazar, fikir adamı, sinema, radyo, televizyon sanatçılarının kendilerini ifade etme imkanı buldukları mesleki bir kuruluştur.

Yazarlar Birliği 1985 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile "TÜRKİYE" ismini kullanma hakkına sahip olmuştur. Türkiye Yazarlar Birliği 1991 yılında da Bakanlar Kurulu kararıyla "Kamu yararına faaliyet gösteren Dernek" statüsü kazanmıştır.
Türkiye Yazarlar Birliği'nin genel merkezi Ankara'da bulunmaktadır. Başta İstanbul olmak üzere 12 ilde şubesi ve pek çok ilde de temsilcilikleri vardır. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 1994 yılında kurulmuş Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) kuruluşundan bugüne kadar çok çeşitli etkinlikler düzenlemiş sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmuştur. Geçtiğimiz ayda yapılan genel kurulda da Gazeteci Ahmet Ali Köseoğlu başkanlığa seçilmiştir. Yeni başkan "Bu bir hizmet yarışıdır. Bayrak yarışıdır, benden önceki başkanlardan aldığım tecrübeler ışığında bu hizmet yarışını en iyi şekilde yapmayı hedefliyorum" diyerek çalışmaya başlamıştır. Geçtiğimiz haftalarda da bu hizmet yarışını bir basın toplantısıyla halkımıza duyurmuş 2012 yılı faaliyetlerine de başlamıştır.

Mehmet Ali Köseoğlu'nun başkanlığındaki Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin faaliyetlerini tek tek yazma yerine şunu söylemekle yetinmek istiyorum. Her hafta bir değil iki sosyal ve kültürel etkinlik yapılmaktadır. Bu toplantılara Konya içinden olsun ilçelerden olsun katılım her geçen gün artmaktadır. Konuşmacı olarak da Konya sınırlı tutulmamış Türkiye'de saygın ve yeri doldurulması çok zor olan ilim adamları toplantılara davet edilip onların çok değerli birikimlerinden faydalanmaya gidilmiştir. Toplantıları kaçırmamaya gayret gösteririm fakat sağlığım yerinde olmadığı zamanlarda da kendim gidemiyorum, gönlümü kalbimi bu toplantılara gitmesini bağlıyorum.

TYB Konya Şubesi bu bir birinden değerli toplantılarının dışında yurtiçi ve yurtdışı gezilerde düzenlemektedir. Kültür alış-verişi açısından da bu tür gezilerin çok faydalı olduğu inancını hep taşımışımdır. Bu yılki programda Çanakkale gezisi de yer almaktadır. Şimdiden beni bir heyecan sardı sormayın Konya-Çanakkale arasında gidiş ve dönüşteki planlarımı yapmaya bile başladım.

Yazarlar Birliği'nin yaptığı faaliyetler Akademik çalışma niteliğindedir. Bu etkinliklere devamlı olarak katılanlara herhangi bir diploma verilmese de onlar bilgi ve kültürlerinin her geçen toplantıdan sonra daha da arttığını bir başka etkinliğe daha birikimli geldiğini düşünmekteyim. Yazarlar Birliği'nin bu toplantıları "Diplomasız" bir üniversite niteliğindedir. Size hiç kimse bir diploma vermez ama siz diplomanızı kendiniz alırsınız. Yapacağımız herhangi bir programı Yazarlar Birliği'nin yaptığı programla çakışmaması için Yazarlar Birliği'nin programını inceledikten sonra yapmamızın da gerektiğine inanıyorum.
Türkiye Yazarlar Birliği'nin çok değerli Başkanı Gazeteci Mehmet Ali Köseoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve onlara maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyenlere buradan bir kez daha teşekkür ederken başarılar dilerim.

MERHABA - İHSAN KAYSERİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.