Türkiye Yazarlar Birliği

Türkiye Yazarlar Birliği

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi'nin 18. Olağanüstü genel kurul toplantısı 18 Ocak 2014 Cumartesi günü Ankara'da yapıldı. Genel Kurula, TYB Konya...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi'nin 18. Olağanüstü genel kurul toplantısı 18 Ocak 2014 Cumartesi günü Ankara'da yapıldı. Genel Kurula, TYB Konya Şubemizden 12 genel kurul üyesi kardeşimizle birlikte katılarak oyumuzu kullandık. Genel Kurula; M.Ali Köseoğlu, Hayri Erten, Hakkı Biçer, Salih Sedat Ersöz, Cemil Paslı, Yücel Kemendi, Ömer Lütfi Ersöz, Sadık Gökçe, Bekir Şahin, Nuri Şimşekler, Ahmet Aka ve Bedir Köseoğu kardeşlerimiz ile beraber katıldık.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 18. Olağanüstü Genel Kurul'u Ankara'da TYB Genel Merkezi Mehmet Akif Divanı'nda yapıldı. Divan heyetinin seçiminden sonra, İlk olarak TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz konuşmasını yaptı. "Bu güne kadar yapmış oldukları çok önemli hizmetlerini anlattı. Akabinde Üç dönemdir yürüttüğüm Genel Başkanlığı artık bu dönem bırakıyorum. Bu zaman içinde çalışmalarımda bana destek veren Şeref Başkanımız Mehmet Doğan dostuma, yönetim kuruluna, üyelerimize, sizlere ayrı ayrı teşekkür eder, şahsıma haklarınızı helal etmenizi istiyorum." diyerek tamamladı.

Daha sonra TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB'nin 36. yılına girdiğini, 1978 yılında 14 değerli yazar ile kurulan kurumun bugüne kadar çeşitli zorluklar içinde faaliyet yürüttüğünü belirtti. Bu güne kadar, bütün zorluklara rağmen çok büyük ve etkileyici faaliyetler gerçekleştirdiğini, TYB'nin dinamizmini hiç kaybetmediğini ifade etti. TYB'nin hâlen 12 Şubesi olduğunu, ayrıca temsilciliklerinin bulunduğunu, bu sene de 3 tane daha şube açılacağını sözlerine ekledi. Türkiye'nin son yaşanan olaylardan sonra bazı hususlar üzerinde yeniden düşünmek zorunda kaldığını ifade etti. "Elhamdülillah güzel bir ülkemiz var, güzel bir Milletimiz var ve yine hamd edelim ki kesintiye uğramamış bir devlete sahibiz" diyerek, devletin adalet gözetilerek yeniden şekillendirilmesi ve Türkiye'nin dünyada söz sahibi olan ülkelerden biri olması gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamlamıştır.

Mehmet Doğan'dan sonra söz alan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, TYB'nin 40. Yıla yaklaşan çalışmalarıyla Türkiye'de neredeyse tek olduğunu belirtti. TYB'nin önemini anlatabilmek için "TYB olmasaydı hayatımızda neler eksik kalırdı?" sorusunun sorulmasının gerekliliğini ifade etti. "Dünyanın her yerinde kültürel ilişkiler siyasi ilişkileri belirli bir mesafeden takip eder" insanların öncelikle hayati ihtiyaçlarını karşılayarak kültüre yönelebileceklerini düşündüğünü, bugün kültürün ciddi bir entellektüel kadrosu olmadığını söyledi. TYB'nin bundan sonra mimari ve şehircilikle ilgili alanlara da eğilmesi gerektiğini belirtti. TYB'nin bu yıl yapacağı ilk faaliyetlerden birisinin "Kültür programları ne olmalıdır?" sorusuna cevap aramak için yapılan bir toplantı olması temennisinde bulunarak sözlerine, TYB'ye bu zamana kadar katkı yapan kişilere teşekkür ederek son verdi.

Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, Şube Başkanları adına yaptığı konuşmada, TYB Genel Merkezinin 35 yıl boyunca, Konya Şubesi'nin de 20 yıl içerisinde ciddi faaliyetlere imza attığını söyledi. TYB' nin eleştirilere önem verdiğini ve kulak tıkamadığını belirten Köseoğlu bundan daha ileriye gitme temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu raporları ve mali rapor okundu ve Divan heyetine sunulan Yönetim Kurulu asil ve yedek, denetleme kurulu asil ve yedek ve haysiyet divanı asil ve yedek üyeleri genel kurulun oylamasına sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu Asil üyeleri olarak, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Osman Özbahçe, Doç. Dr. Musa Kazım Arıcan, Doç. Dr. Salih Yılmaz, A. Fatih Gökdağ, Ferhat Koç, Murat Erol, İbrahim Eryiğit, Vedat Güneş, Osman Güzelgöz, Mahmut Erdemir seçilmişlerdir.

Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu 18. Genel Kuruldan sonra iş bölümü yaptı. Genel Başkanlığa Mesnevi çevirisiyle tanınan ve Türkiye'nin Mevlana konusunda en yetkin isimlerinden Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç seçildi. Genel Başkanımızı ve seçilen bütün kardeşlerimizi tebrik eder, başarılarla dolu çalışmalar dilerim.

Malumunuz, TYB tarafından açıklanan 2013 Yılı Yazar, Fikir adamı ve Sanatçıları listesinde Konya da yer almıştı. Selçuklu Belediyesi, Büyük Selçuklu Mirası adlı çalışma ile Yayıncılık özel ödülü alırken, Yazar Prof.Dr. Köksal Alver Mahalle adlı kitabıyla, Yönetmen Atalay Tasdiken, Akşehir ve Beyşehirde çekimleri yapılan Meryem filmi ile sinema dalında ödüle layık görüldüler. Bu önemli çalışmaların ödüllendirilmeleri noktasında TYB Konya Şube Başkanımız Değerli M.Ali Köseoğlu ve Yönetim kurulunun çok büyük emekleri var. Başkanımızın şahsında emeği geçen bütün kardeşlerime kalb-i şükranlarımı sunarım. İyi ki varsınız. Sıhhat ve afiyetler dilerim.

Kaynak;YeniKonyaGazetesi
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.