Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Köseoğlu batılı ülkelerde cereyan eden İslam düşmanlığına Hz. Mevlânâ’dan örneklerle cevap verdi:   İslam’a zarar vermeye  kimsenin gücü yetmez

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Köseoğlu batılı ülkelerde cereyan eden İslam düşmanlığına Hz. Mevlânâ’dan örneklerle cevap verdi: İslam’a zarar vermeye kimsenin gücü yetmez

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu başta Fransa olmak üzere, batılı ülkelerin Hazreti Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu başta Fransa olmak üzere, batılı ülkelerin Hazreti Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V)’e hakaret içeren davranışları üzerine Hazreti Mevlânâ’nın evrensel mesajlarını hatırlatarak “Kâinatın yaratıcısı Yüce Allah’ın koruması altındaki İslâm dinine zarar vermek hiçbir batılın harcı değildir” dedi. Hz. Peygamber Efendimizin kâinatı teşrif ettiği Mevlid kandili vesilesiyle de açıklama yapan Köseoğlu, insanlığı Hz. Muhammed (S.A.V)’ı anlayıp tabi olmaya davet etti.

Batılı devletlerin yüzlerce yıldır halkları İslam korkusuyla etkileyip uhdesinde tutmaya gayret ettiğine işaret eden Köseoğlu, “Başta Hazreti Mevlânâ olmak üzere büyük mütefekkirler İslam fikrini yeryüzüne gergef misali işleyip insanların gönlüne nakşettiler. Fransa’dan Hollanda’ya, Almanya’dan Amerika’ya kadar yayılan Mevlânâ öğretileri İslam’ın nurunu batı insanına tanıtmış ve karşılık da bulmuştur” diye konuştu.

İSLAM BÜTÜN ÇAĞLARA EGEMEN OLACAKTIR

Gönül körlüğüne düşen kimi batılı ülke devlet adamlarının, hükümranlıklarını devam ettirebilme adına İslam’a ve İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (S.A.V)’e hakaret yolunu seçmelerinin ruhsal iflastan başka bir şey olmadığına vurgu yapan Köseoğlu “Karikatür çizerek, ruhlarını kirleten köhne fikirlerini duvarlara yansıtarak İslam’ı lekeleyeceklerini zannediyorlar. Yanılıyorlar; zira Yüce Allah, son peygamberine, ‘ Ey Habibim, sen, dinin hükmünü kaybedip ortadan kalkacağından korkma. Biz onu kıyamete kadar baki kılacağız” buyurarak İslam’ın bütün çağlara egemen olacağının müjdesini vermiştir” dedi.

HZ. MEVLÂNÂ’NIN GÖNÜL DİLİ BATI’YA ULAŞTI

Hazreti Mevlânâ’nın İslam’ı batı insanına sevdirdiğine işaret eden Köseoğlu, “Hazreti Mevlânâ hayattayken İslâm memleketleri önce Haçlılar tarafından yakıldı, yıkıldı. Sonra Moğollar vahşi kurtlar gibi oraları adeta istila edip camileri yaktı, Müslümanları kılıçtan geçirdi. Bu en buhranlı devirde dahi Mevlâna karamsar olmadan, Kur’an’ın müjdesine sarılıp beyitlerinde ‘İslâm’ın sonsuza kadar yaşayacağını’ söylemiştir. Konya’dan dünyaya yayılan bu evrensel mesajlar günümüzde de küfrün bekçisi devletleri korkutmaktadır” diye konuştu.

HAKARET ETMEK MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ

İslam’ın vakarı emrettiğine de vurgu yapan TYB Başkanı Köseoğlu, “Bilhassa sosyal medya denilen platformlarda Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde yapılan hakaretlerin tesirine kapılan bazı Müslümanlar da adeta onlara aynı dille cevap verme yarışına girmektedir. Oysa İslam vakarlı olmayı tavsiye etmektedir. Bu nedenle tepkilerimiz İslam ölçülerinde olmalıdır. Tepkilerimiz İslam’ın bir model olduğunu, inanılacak tek din olduğunu gösterecek şekilde olmalı, tepkimizle de tebliğ yapılabileceğini unutmamalıyız ” dedi.

Bütün peygamberlere imanın İslam’ın şartı olduğunu dile getiren Köseoğlu açıklamasında, “Müslümanın farkı, bütün peygamberleri hak bilmesidir. Nitekim Viyana Muhasarası sırasında Müslüman olan bir papaz, haddi aşıp Hz. İsa’ya küfrettiği için cezalandırılmıştır. Herhangi bir peygambere hakaret etmek Müslümanın yapacağı davranış değildir” ifadelerine yer verdi.

İNSANLIK HZ. MUHAMMED’E MUHTAÇ

Hz. Muhammed (S.A.V)’ın Allah’ın kullarına yolladığı son peygamber olduğunu kaydeden Köseoğlu, “Hz. Muhammed’in geleceğini müjdeleyen peygamberler de olmuştur. O, Allah’ın kullarına büyük bir lütfudur ki, duaları hep ümmetinin kurtuluşu ve selameti için olmuştur. Bu sene kutlu peygamberimizin veladet yıldönümünde Fransa, Hollanda gibi devletler çirkin davranışlarıyla İslam’ı karalamaya, kötülemeye tevessül ettiler. Bu gibi hadsizler için Allah’ın hükmü sabittir. Bütün Müslümanların bu çetin süreçte İslam’ın ipine sımsıkı sarılarak küfre karşı diri ve iri durmaları niyazımızdır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.