TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİNİN 4. ŞUBELER TOPLANTISI

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİNİN 4. ŞUBELER TOPLANTISI

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) 4. Şubeler toplantısı Konya Şubesinin ev sahipliğinde yapıldı. Bera Otel'de düzenlenen toplantıya Konya'nın yazarlarının...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) 4. Şubeler toplantısı Konya Şubesinin ev sahipliğinde yapıldı. Bera Otel'de düzenlenen toplantıya Konya'nın yazarlarının yanı sıra TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, TYB Konya Şube Başkanı Muhammed Ali Köseoğlu, TYB Konya Şubesinin önceki başkanlarından Ahmet Köseoğlu ve Bekir Şahin, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantı sabah kahvaltısı ile başladı. TYB Konya Şube Başkanı Muhammed Ali Köseoğlu açış konuşması yaptı. Çok nezih bir konuşmaydı. Konuşmasında, Konya şubesinin mart ayı başlarında açıklanan kültürel etkinlikler takviminden bahsederek, "Bu sezonda 38 programla, Konya ve Türkiye'nin kültürüne katkı sağlamaya devam ediyoruz. Burada buluşmanın ev sahibi olmaktan dolayı mutluyuz. Konya, Selçuklu'ya başkentlik etmiş olmasından dolayı Anadolu medeniyetini besleyen ana damarlardandır. Kültür iklimine yön veren merkez şehirlerden biridir. Şehrimize fikri gelişmişlik katkısı yapmaya devam etmektedir.' dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in toplantıdaki olumlu tavrı ve TYB Konya Şubesi'ne olan ilgisi diğer şube temsilcileri tarafından takdire şayan bulunurken gıpta etmelerine de sebep oldu. Akyürek konuşmasında, Türkiye Yazarlar Birliği'nin üyelerini Konya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "1978 yılında kurulan TYB'nin yaptığı çalışmalarının boşa gitmediğini, şimdi bir esere dönüştüğünü, bugün meyvelerini verdiğini söyledi. TYB Konya Şubesi de kurulduğu günden bu yana Konya'nın kültür ve sanat hayatının gelişmesine büyük katkılar sağlamıştır, sağlamaya devam etmektedir" diye ilave etti.

TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz ise, Konya'nın değişen ve ufku gelişen Türkiye'ye yazarları ile büyük katkı sağladığını, bunun Türkiye genelinde hissedildiğini belirtti.

TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan da konuşmasında, TYB serencamı ile ilgili bilgiler verdikten sonra 'Bugün Türkiye birçok meseleyi rayına oturtmuştur. Ekonomik olarak dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına girdik. Hızlı ekonomik yürüyüşe paralel giden bir insanın iç eğitimi veya irfan sahibi olunması yönünde aynı şekilde hızlı olamadık', dedi.

Toplantıya Konyalı yazarlar ve Ankara, İstanbul, Bursa, Erzurum, Kahramanmaraş, Trabzon, Şanlıurfa, Gaziantep, Kayseri, Sakarya ve İzmir şubelerinin yöneticileri katıldı.

Konya'yı birlikte bir defa daha gezdik. Ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar görmediğim bazı yerleri de gördüm. Gördüğüm bir şey daha; şubelerden gelenlerin Konya'yı çok beğenmesiydi. Bu durum bizleri Konyalı olarak çok memnun etti.

Oldukça çaplı bir programdı. İşin aslı bu kadar zorlu bir programı tereyağından kıl çeker gibi halletmiş olması, Konya'yı, Konya'nın gücünü, TYB Konya Şubesi'ni, Konya'nın sivil toplum yapısını, Konya'nın Büyükşehir ve diğer belediyelerinin geldiği durum ve sosyal duyarlılığını göstermesi açısından oldukça önemliydi.

Bu organizasyona büyük katkı sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e, sürekli koşturup aksaklık olmaması için çırpınıp duran ve her şeyin yerli yerince olması için detaylarına kadar planlayan TYB Konya Şube Başkanı Muhammed Ali Köseoğlu'na, TYB Konya Şubesinin önceki başkanlarından ve Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

DURAN ÇETİN - durancetin.com
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.