YAZARLAR KONYA'DA BULUŞTU

YAZARLAR KONYA'DA BULUŞTU

TYB Genel Merkez Ankara Yönetim Kurulu ve diğer illerin şube başkanları, TYB Konya Şubesi'nin misafiriydi.Konya Büyükşehir Belediyesi, yazarlarımızı...

A+A-
TYB Genel Merkez Ankara Yönetim Kurulu ve diğer illerin şube başkanları, TYB Konya Şubesi'nin misafiriydi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, yazarlarımızı ağırlayıp otobüs tahsis ederek Konya tanıtım gezisi yaptırdı ve Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bizzat toplantıya katılarak yazarlarla yakından ilgilendi.

Toplantı sonrasında Mevlana Müzesi, Şehitlik, Konevi Türbesi, Ateşbaz-ı Velî Türbesi, Meram Köprüsü, Hatıpoğlı Tavusbaba Camii ziyaret edildi. Akyokuş Belediye Dinlenme Tesislerindeki Konya yemeklerinin ardından da Mevlana Kültür Merkezi'nde Sema gösterisi izlenerek program noktalandı.

Gezi sırasında yazar arkadaşlarımızın dikkatlerinden kaçmayan birkaç hususu dile getirerek ilgililerin insaflarına sunmak istiyorum.
Birincisi; Meram Köprüsü yanındaki tarihi eserlerin çarpık yapılaşmanın, düzensiz tabelaların gölgesinde kaybolmuş olması ve Meram Çayı'nın özellikle köprü civarında oldukça kirliliğidir.

İkincisi; Meram Müftülüğü Hatıpoğlı Tavusbaba Camii'nin tarihî dokuya uygun olmayan ve adeta sırıtan tabelasıdır.
Üçüncüsü; Şehitlik'teki şehitler listesindeki isimlerin karşısında "Ölüm Yeri" ifadesidir. Günümüzle ilgili listelerde "Şehadet Tarihi" ve "Şehadet Yeri" ifadesi bulunurken, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit olanların listelerinde ise "Ölüm Yeri" ifadesi dikkate şayândır. Hani "Şehitler ölmez"di. Onlara "ölüler" demeyecektik... Bu yanlışlığın düzeltilmesi ve "Ölüm Yeri" yerine güncel listelerde yazıldığı gibi "Şehadet Yeri" yazılması gerektiği düşüncesindeyim.

Diğer illerden katılan yazarlar, bu yakın ilgiden oldukça memnun olduklarını ve kendi illerinde belediye başkanlarının bu sıcaklığı göstermediklerinden yakındılar. Dolayısıyla Tahir Bey'in kültüre verdiği değerin, yazarlara olan yakın alakasının, Hz. Mevlana'nın söylemleriyle örtüştüğünü kendi bölgelerindeki yayın organlarında tarihe kayıt düşeceklerini belirttiler.
TYB Şubeler toplantısının divan başkanlığını TYB Konya Şubesi eski başkanlarından Ahmet Köseoğlu yaptı. Otuz dört yıllık temiz ve etkin bir geçmişi olan TYB Genel Merkezi'nin uzun süre başkanlığını yapan ve ismi TYB ile birlikte anılan Mehmet Doğan, son genel kurulda yaşanan "korsan liste" tatsızlığından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi; Yazarlar Birliği'nin dışarıdan direktiflerle değil kendi içinden dönüşmesinden yana olduğunun altını çizdi.

Doğan, ayrıca herkesin kendi düşüncesinin sahibi olabileceğini ama TYB'nin hiçbir siyasi partinin düşüncesinde ve güdümünde olmadığını ve olamayacağını söyledi.

Çiçeği burnunda TYB Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, oldukça meşakkatli geçen bu toplantı sınavını başarıyla geçti. Misafir yazarlarımız büyük bir memnuniyetle şehrimizden ayrıldılar.
Bu arada bir sonraki TYB Şubeler toplantısının İstanbul'da yapılacağı kararı alındı.

Biz de bu büyük buluşmanın kusursuz sağlanmasında büyük özveride bulunan Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu'na, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e, Konya Büyükşehir Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu'na, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan'a ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı'ya teşekkür ediyoruz.

YAMAN ADAM - HAKİMİYET
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.