TÜRKİYE'NİN YAZARLARI KONYA'DA BULUŞTU

TÜRKİYE'NİN YAZARLARI KONYA'DA BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin düzenlediği "TYB 4. Şubeler Buluşması" Konya'da yapıldı.TYB'nin Ankara,...

A+A-
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin düzenlediği "TYB 4. Şubeler Buluşması" Konya'da yapıldı.

TYB'nin Ankara, İstanbul, Bursa, Erzurum, Kahramanmaraş, Trabzon, Şanlıurfa, Gaziantep, Kayseri, Sakarya, İzmir Şube başkanları ve yöneticiler ile yazarların katıldığı programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugün gelinen noktada gönül aynalarının kirlenmemesinin sağlanması gerektiğini ifade ederek, "Eğer insan insanın aynasıysa ve baktığında kendini göremiyorsa orada sorun var demektir. Sağduyuyu ve samimiyeti kaybetmeden yola devam etmek gerekiyor. Kaybedilmesini önleme çalışması da yapılacak çalışmalardan en önemlilerinin başında gelmelidir" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin geçmişten bu güne bu alanlarda önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Başkan Akyürek, "TYB'nin insanımızın gelişmesine önemli katkıları oldu. Yönlendirmesiyle okumuş olduğumuz kitaplar oldu, çalışmalarıyla kültür hayatımıza kazandırılan eserler oldu, bir çok başarılı hizmete imza atıldı" diye konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan da, Konya'nın Türkiye'nin örnek şehirlerinden birisi olduğunu dile getirerek, "Belediyelerin kültür hayatımıza katkısı çok alt seviyede. Ama Konya bunu aşmış. Konya şubemizin faaliyetlerinde, mahalli idarelerin çok fazla desteklerini görüyoruz" dedi.

Programda TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e 2012 Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı hediye etti.

Konuşmaların ardından TYB Şube başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda, "Şubeler Arası İletişim", "Türkiye'deki Baskı Grubu Olarak STK" ve "TYB Kimliği: Dün, Bugün, Yarın" konu başlıkları ele alındı.
****

****

****

****

****
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.