YASİN AKTAY ŞEHİR KONFERANSLARI'NIN KONUĞU OLDU

YASİN AKTAY ŞEHİR KONFERANSLARI'NIN KONUĞU OLDU

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte düzenlenen Şehir Konferansları'na Selçuk...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte düzenlenen Şehir Konferansları'na Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay konuk oldu.

Alaaddin Keykubat Salonu'nda düzenlenen konferansta "Şehir ve Toplum" konusunu anlatan Aktay, şehirlerin genellikle devletler tarafından var edildiğini söyledi. Şehirlerin bekasının ancak o şehirlerde hayatı devam ettirecek maişetin olup olmaması ile ilgili olduğunu kaydeden Aktay, birbirine çok fazla benzeyen şehirlerin, üniversitelerin kurulmasıyla durumlarının biraz değiştiğini ifade etti.

Her şehrin kendine has karakteri ve kimliği olması gerektiğini vurgulayan Aktay, eskiden farklı medeniyetlerin farklı şehir modellerini ortaya koyduğunu ama bugün farklı bir anlayışa sahip olunsa bile farklı bir şehirciliğin ortaya konulamadığını dile getirdi. Aktay, "Bu çelişkinin üzerinde durmak gerekir. Yeni bir medeniyet inşa etmemiz, çağımıza yeni bir şey söyleyebilmemiz, biraz da şehir hayatlarında ortaya koyduğumuz farklılıklarla olacaktır" dedi.

Programın sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ile, Prof. Dr. Yasin Aktay'a çeşitli hediyeler verdiler.

****

****

****
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.