TYB GENEL MERKEZ'DEN KONYA ÇIKARMASI

TYB GENEL MERKEZ'DEN KONYA ÇIKARMASI

TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz ve beraberindeki heyetle Konya'da Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve rektörlerle...

A+A-
TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz ve beraberindeki heyetle Konya'da Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve rektörlerle bir araya geldi.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan ve Genel Başkan İbrahim Ulvi Yavuz, geçtiğimiz ay gerçekleşen genel kurulla Konya Şube Başkanlığı'na seçilen M. Ali Köseoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu. Heyet daha sonra Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan'a 'hayırlı olsun' ve nezaket ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaret heyetinde, TYB Yönetim Kurulu Üyesi Erbay Kücet ve TYB Akademi Genel Yayın Yönetmeni Öner Buçukcu da yer aldı.



VALİ DOĞAN: TYB ÇOK ETKİN
Heyet Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret ederek TYB'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Konya'nın çok önemli bir şehir olduğunu kaydederek TYB Konya Şubesi'nin de gerçekleştirdiği faaliyetlerle bu öneme katkı sağladığını anlattı. Vali Doğan da, Konya'nın medeniyetlerin başkenti bir şehir olduğunu, kültür ve sanat faaliyetlerinin büyük önem arz ettiğini belirterek, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'na tebriklerini iletti. Vali Doğan, "Konya Şubesi, gerçekten oldukça faal ve yerinde programlar icra ediyor. Şehrimiz adına müteşekkiriz" dedi. Ziyaretin sonunda Mehmet Doğan, Vali Doğan'a imzalı Büyük Türkçe Sözlük hediye etti.



AKYÜREK'TEN DOĞAN'A SİKKE
TYB heyetini makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, birliğin faaliyetlerinden memnuniyetini dile getirdi. Bir yandan asli belediyecilik faaliyetlerini icra ederken diğer yandan da kültürel ve sosyal etkinliklere de önem verdiklerini anlatan Akyürek, TYB tarafından ödüllendirilen Mesnevi'nin, 22 dilde tercümesinin yapılarak basıldığını hatırlattı. TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan da, Akyürek'e şehre her alanda katkılarından dolayı teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Akyürek, Doğan'a sikke hediye ederken, Doğan da Akyürek'e imzalı Büyük Türkçe Sözlük takdim etti. Ziyarette Kültür Daire Başkanı M. Sami Küçüktığlı ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu da hazır bulundu.


SELÇUK ÖNEMLİ BİR ÜNİVERSİTE
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunan TYB heyeti adına konuşan Mehmet Doğan, Selçuk Üniversitesi'nin Türkiye'nin büyük ve önemli üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi. Selçuk Üniversitesi'nin marka bir üniversite olduğunu ve içinden başka üniversiteler doğurduğunu kaydeden Doğan, kültür ve sanat faaliyetlerinin şehrin nazarına da sunulmasını istedi. TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz'u çok eskiden beri tanıdığını anlatan Rektör Gökbel de, TYB heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya Şubesi ile işbirliği içinde olacaklarını ve bu paralelde programlar gerçekleştirmek istediklerini söyledi.



ŞEKER'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
TYB heyeti Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e de nezaket ziyaretinde bulundu. Misafirleri Konya Üniversitesi Rektörlüğü'nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Şeker, TYB Konya Şubesi'nin programlarını yakından takip ettiğini, önümüzdeki dönemde de ortak programlar icra edilebileceğini belirtti. Konya Üniversitesi'nin emin ellerde olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Mehmet Doğan da, Şeker'i dikkate değer çalışmalarından, kültür ve sanata katkılarından dolayı tebrik etti. Doğan, TYB Konya Şubesi'nin en köklü ve kurumsallaşmasını tamamlamış şubelerden olduğunu belirterek, üniversite ile işbirliği içinde olunmasının önemine işaret etti.



Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.