TYB Konya, ilerlemesine devam ediyor

TYB Konya, ilerlemesine devam ediyor

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı olan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, yeni...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı olan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, yeni dönem projeleri hakkında konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı olan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, yeni dönem projeleri hakkında konuştu. TYB Konya Şubesinin günümüze kadar sürdürdüğü faaliyetleri genişleterek devam ettireceğini ifade eden TYB Konya Şubesi Başkan Erten, "Kararlı bir şekilde faaliyetlerimizin kalitesini de artırarak devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)'nin kurulduğu 1978 yılından bu güne kadar kamu yararına bir dernek olduğunun altını çizen Başkan Erten, Konya Şubesinin de 1994 yılında kurulmasından bu güne kadar aynı çizgide ve kurumsallaşarak, markalaşarak ilerlediğini söyledi. TYB Konya Şubesiyle 2002 yılında tanıştığını söyleyen Erten, "Bu tanışmam Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu vasıtasıyla gerçekleşti. Buna sebep olan A. Köseoğlu'na da böyle bir destek verdiği için teşekkür ederim. Bunların yanında eski TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'na da teşekkür ederim. TYB Konya Şubesinde ve Onun etkinliklerinde Konya Kültürüne, toplumuna katkı veren insanlarla karşılaştım. Bu kurumda bulunmaktan mutluluk, huzur ve şeref duyuyorum. Yazarlar Birliğinin bir güzel tarafı hiçbir ideolojiye angaje olmaması, herkese açık olmasıdır. TYB Konya Şubesinin, Devletin ve milletin yararına olan düşünür, yazar, sanatçı ve fikir adamlarını Konya halkıyla tanıştırmak onların fikir ve düşüncelerinde Konya halkının yararlanmasını sağlamak gibi özel bir gayesi vardır. Bu bakış acısıyla günümüzde birliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde TYB Konya Şubesi de üzerine düşenden fazlasını yapmaya gayret edecektir" dedi.

YENİ PROJELER GELİYOR!

TYB Konya Şubesinin genel hedeflerinden bahseden Erten; din, kültür ve geleneklere uygun bir çizgide ilerleneceğini ve Konya halkına da kültürel değerlerin anlatacaklarını sözlerine ekledi. TYB Konya Şubesinin kurulduğu günden bu yana bu çizgiden çıkmadığını sözlerine ekleyen Erten, gelecek yıllarda yapmayı planladığı projeleri anlattı. Erten, "Önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye'nin önde gelen yazar ve düşünce adamlarından olan Prof. Dr. Erol Güngör, Ali Ulvi Kurucu gibi değerlerin vefat veya doğum günü yıl dönümlerinde etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Gelecek yıllardaki planlarımız arasında ortaöğretim ve liselerimizde, okuma programları yapmayı düşünüyoruz. Toplumumuza kılavuzluk eden yazarlarımızın kitaplarıyla öğrencilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Bunların yanında etkinliklerimizi artırmayı ve Konya'daki üniversitelerle ve belediyelerle birlikte bazı programlar yapmayı hedefliyoruz. Yazarlar birliğinin Konya'ya en iyi şekilde katkı vermesi için üyelerimizle birlikte gayret göstereceğiz, Konya Şubesi kurulduğu günden bu yana her yıl etkinlik takvimini yıllık olarak açıklıyor. Bunu Konya da yapabilen tek kuruluştur. Bundan sonraki yıllarda da etkinlik takvimimizi yıllık hazırlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

KONYA'YA YAPILACAK ÖNEMLİ ADIMLAR

Konya'nın kültür ve tarih açısından oldukça önemli bir şehir olduğuna değinen Başkan Erten, her yıl düzenlenecek olan kitap fuarının gerçekleştirilmesinin şehrimiz için çok yarar sağlayacağının altını çizdi. Bunların yanında kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılabileceği, ailelerin akşamları veya hafta sonları birlikte giderek Konya'nın sosyo-kültürel, bilimsel ve düşünsel açıdan tanınan yetişmiş kişileriyle görüşüp sohbet edebilecekleri, ufuklarını geliştirebilecekleri bir 'Sosyalleşme Mahallesi'nin de teşekkül ettirilmesinin Konya'ya büyük kazançlar getireceğini söyledi. Ayrıca hafta sonları dahi ebeveyni ile bir arada olamayan ve iletişim kuramayan çağın çocuklarının sosyalleşme ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi. Bugüne kadar hem üniversitelerle, hem de Konya Büyükşehir ve Merkez ilçe belediyeleriyle birlikte programlar yaptıklarını ve hep desteklerini gördüklerini bu sebeple de teşekkürlerini bildirdi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA ÖZEL TEŞEKKÜR

TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, şu andaki yerleştikleri binanın bahçesinin ve müştemilatının Kılıçarslan Meydan çalışması ve restorasyon sürecinde kaldırıldığını Sayın başkan Tahir Akyürek'in görüşmelerinde yeni yapılan bir binayı tahsis edeceğini bildirdiğini, bu konuda TYB onursal başkanı D. Mehmet Doğan ile görüşmelerinde de belirtmiş olduğunu belirterek başkana özel teşekkürde bulundu. Erten, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızdan 2017 yılı faaliyetlerine yeni yerde başlayabilmeleri için bu konudaki işlemleri hızlandırmalarını ve Başkan'ın kendilerini birlikte açılışa beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Memleket Gazetesi - Servet R. Çolak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.