TYB KONYA ŞUBESİ BAŞKANI M. ALİ KÖSEOĞLU'NA AÇIK TEŞEKKÜR

TYB KONYA ŞUBESİ BAŞKANI M. ALİ KÖSEOĞLU'NA AÇIK TEŞEKKÜR

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, genel merkez gibi çalışıyor! Hatta genel merkezin yapmadıklarını da yapıyor! Bu yönüyle içimden, "keşke TYB...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, genel merkez gibi çalışıyor! Hatta genel merkezin yapmadıklarını da yapıyor! Bu yönüyle içimden, "keşke TYB Genel Merkezi Konya olsa" diye geçirdiğim oluyor.

Bir gelenek haline gelen, olmazsa olmaz şart arasında mütalaa edilen, "kültürel etkinlikler ve kültürel geziler", hem yazarların, hem de TYB üyelerinin kaynaşmasına, tanışmasına, dostlukların pekişmesine, fikir alışverişine zemin hazırlaması açısından büyük öneme sahiptir.

Konya'da faaliyet gösteren dernek ve vakıflar içinde böylesine kültürel etkinliklere imza atan belli başlı iki tane kuruluş biliyorum, birisi; TYB Konya Şubesi, diğeri; Konya Aydınlar Ocağı. İkisi de yıllardır durmak, yorulmak nedir bilmeden, herkesi çatısı altında toplayıp, bilgi, kültür ve eğitim vermesi bakımından bir okul konumundadır. Eğer başka varsa haberimiz olmadığı için burada söz edemeyeceğim.

Konya eğer bir başkent ise, zamanında Selçuklu'ya başkentlik yapmışsa; başkente yakışır faaliyet yürütmesi kaçınılmazdır. Zaten TYB yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri bunun bilincinde oldukları için yapmış oldukları istişareler neticesinde ortaya; "Kültürel Etkinlik Takvimi" çıkmış ve harfiyen uygulanmaktadır!

Gerçekten istişarelerde; bütün üyelerin fikri alınmış, görüşlerine yer verilmiş, temennileri istikametinde dolu dolu bir takvim çıkmıştır ortaya. Her hafta- iyi havalarda TYB bahçesinde, soğuk havalarda İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda ve gerekirse Mevlana kültür merkezi'nde- programlar bütün hızıyla devam etmektedir.

Yapılanlarda amaç; insana hizmet, bilgi aktarımı, görüş alışverişi, fikir teatisidir. Şunu diyebiliriz; TYB; fikirlerin harman olduğu bir fikir ve kültür pazarıdır. "ben de burada program yapmak istiyorum, ben de fikrimi, görüş ve düşüncelerimi insanlarla paylaşmak arzusundayım, ben de konferans vermek düşüncesindeyim" diyenlere kapısı sonuna kadar açıktır. Kim böyle bir dilekle geldi de ona; "yok kardeşim seni konuşturmayız, sana burada yer yok" gibi bir yaklaşım sergiledi. Bunu şimdiye kadar ne duydum, ne gördüm ve ne de bu tür olumsuzluklara kapı araladığını hissettim.

Her etkinliğe Başkan sayın Mehmet Ali Köseoğlu bizzat telefon açarak özel davet etmekte, kibarlığını ve centilmenliğini göstermektedir. Çanakkale ve Bursa gezisi için de yine aynı şekilde tarafıma telefon açıp davet etti. Ama Ankara'ya gitme durumum olduğu için gelemeyeceğimi söyledim. Kendisine telefonda teşekkür ettiğim gibi buradan bir kez daha teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Böylesine, çalışkan, üyelerine değer veren, aktif bir başkana kavuştuğumuzdan dolayı Allah'a hamdediyor ve seçmekle iyi bir karar verdiğimizi düşünüyorum.

İnşallah ileride yapılacak olan etkinliklere her hangi bir engel olmazsa katılmayı gönülden arzuluyorum. Malum, kitap çalışmalarım yoğun bir şekilde devam ediyor. Belli sürede kitapları piyasaya çıkarma zorunluluğum var.

KAZIM ÖZTÜRK - YENİ KONYA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.