TYB Konya Şubesi BeyazBulut Ekibini Okuyucularıyla Buluşturdu

TYB Konya Şubesi BeyazBulut Ekibini Okuyucularıyla Buluşturdu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, BeyazBulut Dergisi'nin Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen yazar - çizer ve şairleri; Fatih Turanalp, Ayşe...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, BeyazBulut Dergisi'nin Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen yazar - çizer ve şairleri; Fatih Turanalp, Ayşe Sevim, Fatma Betül Yıldız, Fatma Çağdaş Börekci, M.Ahmet Demir, Mahmut Arlı, Beyza Nur Demirci, Mümine Yeşilmen, Nesibe Şahin, Sümeyra T.Demir, Sümeyra Turanalp, Sıddıka Tasa, Ümit Yaşar, Elif Özkan, Vural Kaya, Zekiye Çoban ve Zeynep Şahin'i ağırladı.

Açılış konuşmasını şair Vural Kaya'nın yaptığı söyleşi ve imza programı şeklinde gerçekleştirilen etkinliğe BeyazBulut okurları ile TYB üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Moderatörlüğünü Fatih Turanalp'in yaptığı Konya İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan BeyazBulut yazarlarından Ayşe Sevim, çocuk edebiyatının incelikleriyle ilgili tecrübelerini aktardı. Fatma Çağdaş Börekçi ise anne babalara seslenerek, "Çocukların her türlü ihtiyaçlarına gösterdiğimiz ehemmiyeti, manevi ve ruhsal gelişimlerine de göstermek durumundayız." şeklinde konuştu.

BeyazBulut şairlerinden Beyza Nur Demirci de çocuklara yazarken içindeki çocuk ruhunu hiç kaybetmediğini vurgulayarak "Kelime ve oyun, yazarken kullandığım yegâne malzemelerim. Çocuklar için yazarken kendimi onlardan asla yukarı tutmuyorum. Allah kimsenin çocuk ruhunu almasın." dedi.

Elif-Ümit Özkan çifti ise yeni çıkan kitapları Taş Masalları serisinin çıkış hikâyesini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca Taş Masallarıyla çocukların özünde var olan doğaçlama yetenekleriyle hayal güçlerini ortaya çıkarmayı ve yetişkinlerde bu farkındalığı oluşturmayı amaçladıklarını belirttiler.

Sümeyra-Ahmet Demir çifti de projeleri kendilerine ait olan resimleyip yazdıkları Bir Kutu Masal serisiyle ilgili detayları aktardı. Demir çifti, okul öncesi yaş grubuna hitap eden serinin büyük ilgi topladığını aktardılar.

Mümine Yeşilmen ve Sıddıka Tasa çizim aşamalarından, resimleme tekniklerinin özelliklerinden; Zeynep Şahin BeyazBulut sitesinde uygulamaya konan ve dergide de devam eden Beyaz Sözlük bölümünden; Nesibe Şahin resim ve yazmak arasındaki ilişkiden; Zekiye Çoban ise çocuklar için yazılan bir eserin nasıl olması gerektiğine dair tecrübelerinden bahsetti.

Program Ümit Yaşar Özkan'ın anlattığı Onu Aldım Bunu Verdim masalı ve Sümeyra Solmaz Turanalp ile Zeynep Ataş'ın koordinatörlüğündeki Okurgezer Bulutlarla gerçekleştirilen Taş Masalları etkinliğiyle son buldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulmelik Ötegen'in de katıldığı program sonunda konuşmacılara TYB Konya Şubesi Başkan Vekili ve NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, BYEM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, TYB Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Yazar Duran Çetin ve NEÜ Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Harmancı tarafından günün anısına katılım beratı takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.