TYB KONYA ŞUBESİ ÇOCUKLARI UNUTMADI

TYB KONYA ŞUBESİ ÇOCUKLARI UNUTMADI

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 2012 Kültürel Etkinlikleri kapsamında Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği'nin yedincisini 9 Haziran Cumartesi günü Kültür...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 2012 Kültürel Etkinlikleri kapsamında Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği'nin yedincisini 9 Haziran Cumartesi günü Kültür Park Amfi Tiyatroda gerçekleştirdi. Özellikle çocuklar tarafından yoğun bir ilgi gören şenliğin sunuculuğunu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Basın Müşaviri Osman Bozdemir ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Müşaviri Ahmet Köseoğlu'nun ikiz kızları Beyza ve Zeynep yaptı.

Baba Mesleği olan basın ve halkla ilişkiler, ikizler Zeynep ve Beyza'ya da sirayet etmiş olacak ki kızlarımız profesyonelleri aratmayacak çapta bir performans gerçekleştirdiler. Ayşe Selcen ve Merve Aybala Gökce kardeşler de programa üfledikleri Ney ile ayrı bir hava kattılar.

Çocukların oluşturduğu Mehter Takımı'nın verdiği konser izleyenleri coşturdu. Daha sonra yine çocuklar tarafından oynanan halk oyunları ilgi ile takip edildi. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin, çocuklarımız için bir kültür kaynağı görevi yapan kitapların yazarı olan Cahit Zarifoğlu adına düzenlediği bu etkinliğin önemi benim için, Hüzeyme Yeşim Koçak'ın Merhaba Gazetesi'nde yayınlanan "Güzel Teklif" başlıklı yazısını okuduktan sonra daha da arttı.

Hüzeyme Yeşim Koçak "Güzel Teklif" başlıklı makalesinde, bir zamanlar Türkiye Gazetesi'nde birlikte çalışma şansına sahip olduğum Ayşe Göktürk Tuncer'in "Türk Kızı Kitap Projesi"nden bahsediyor. Bu Projenin hedefi kültürüne ve dinine bağlı, milletinin geçmişine saygılı bir nesil yetiştirmek. Cahit Zarifoğlu da aynı gaye doğrultusunda hareket ederek, tarihine, kültürüne ve dinine sahip çıkacak bir nesil yetiştirmek için kitaplar ve şiirler yazmıştı.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu'na bu etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyor ve "Türk Kızı Kitap Projesi" konusunda da Konya Şubesi olarak bir çalışma başlatacağını umuyorum.

Sadık Gökçe - Merhaba
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.