TYB KONYA ŞUBESİ GENEL KURULA GİDİYOR

TYB KONYA ŞUBESİ GENEL KURULA GİDİYOR

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi 21 Ocak Cumartesi saat 11'de 9. Olağan Genel Kuruluna gidiyor. Konya Ticaret Odası salonunda gerçekleştirilecek...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi 21 Ocak Cumartesi saat 11'de 9. Olağan Genel Kuruluna gidiyor. Konya Ticaret Odası salonunda gerçekleştirilecek Genel Kurula Konya'nın yazar, sanatçı, akademisyen, siyasetçi ilim ve fikir adamlarının yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Başta TYB Konya Şubesi üyeleri olmak üzere tüm gönül dostlarını davet eden Şube Başkanı Bekir Şahin, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilecek Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

Yazarlar arasında mesleki dayanışmayı geliştirmek ve ülkemizin kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak amacıyla 7 Ağustos 1978 tarihinde 'Yazarlar Birliği' adıyla kurulan Türkiye Yazarlar Birliğinin, Türkiye'de en fazla üyeye sahip ve en etkili yazar kuruluşu olduğunun altını çizen Şahin, TYB siyaset üstü tavrı, demokratik yapısı ve modern teşkilatlanmasıyla gerek üye gerekse üye olmayan, ülkemizdeki tüm yazar, fikir adamı, sinema, radyo ve televizyon sanatçılarının kendilerini ifade etme imkânı buldukları bir mesleki kurumdur" dedi.

KONYA ŞUBESİ OLDUKÇA ETKİN

1994 yılında kurulan TYB Konya Şubesi bünyesinde yazar, şair, öykücü, akademisyen, gazeteci, televizyon programcısı, güzel sanatlar ve musiki ile ilgilenen sanatçılar ve kültür adamlarından oluşan 200 civarında üye barındırdığını belirten Şahin, üyelerin, TYB Konya Şubesinin ev sahipliğinde çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti. TYB'nin özellikle son sekiz yılda etkin bir şekilde faaliyetlere imza attığını, geçtiğimiz yıl da planlı 36 program gerçekleştirildiğini kaydeden Şahin, TYB'nin önümüzdeki dönemde de Konya'da etkin bir kültür sanat kuruluşu olacağına inandığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.