TYB KONYA ŞUBESİ'NDE GENÇLER MEHMET AKİF'İ KONUŞTU

TYB KONYA ŞUBESİ'NDE GENÇLER MEHMET AKİF'İ KONUŞTU

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi 2016 yılı ilk kültürel faaliyetini, 19 Mart 2016 tarihinde İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. TYB...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi 2016 yılı ilk kültürel faaliyetini, 19 Mart 2016 tarihinde İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun Basın İlan Kurumu Muğla İl Müdürü olarak atanmasının ardından şube başkanlığına vekâlet eden Prof. Dr. Hayri Erten, yaptığı açılış konuşmasında 2016 yılında yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yılın ilk programının "Konya Mehmet Akif Okuma Grubu"na mensup genç öğrenciler tarafından icra edilecek olmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Erten, TYB Konya Şubesi'nin yıllık programlara "Mehmet Akif"le başlamasının bir gelenek haline geldiğine vurgu yaptı.

Panel başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda Mehmet Akif Okuma Grubu'nun Konya sorumlusu Atilla Yaramış, 18 ilde yaklaşık 400 öğrenciyle yürütülmekte olan bu çalışma kapsamında Konya'da da paneller başta olmak üzere çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.TYB Konya Şubesi çatısı altında yapılan bu panelin hem dinleyiciler hem de konuşmacılar açısından farklı bir güzellik ifade ettiğine değinen Yaramış, Okuma Grubu mensuplarını "Asım'ın Nesli olmak gayesiyle yola çıkan gençler" olarak niteledi.

Panelde Muhittin Güzel Kılınç Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Esra Genç "Akif'in Gençlik Tasavvuru ve Asım'ın Nesli"; Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı Öğrencisi Ayşenur Varol "Akif'te Milli Birlik ve Bütünlük İdeali"; Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Fatmanur Demirtaş "Milli Mücadele'de Akif"; Dolapoğlu Anadolu Lisesi mezunu Veysel Solak ise "İstiklal Marşı'nın Büyük Mesajı" konuları hakkında konuşma yaptı.

Prof. Dr. Okyay Sarı plaket verme sırasında yaptığı konuşmada kendisinin TYB'den plaket aldığı sırada 20 li yaşların başında olduğunu şimdi ise daha genç birisine ödül vermekten gurur duyduğunu söyledi. Palketi alan Esra Genç ise henüz 17 yaşında olduğunu ve bu yaşta bu plaketi almış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu plaket verme sırasında yaptığı konuşmada kendi başkanlığı döneminde başlayan Mehmet Akif'i anma ve Asımın Nesli programının her yıl tekrar edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Mehmet Akif ve Asımın Neslini anlayacak gençler olduğu sürece Asımın ruhunun ayakta kalacağını belirten Köseoğlu, bu ruh ayakta kaldığı sürece hiç bir terör olayı ve canlı bomba bize zarar veremez dedi.

Programa Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, akademisyenler, yazar ve şairler ile öğrenciler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.