Tyb Konya 2016 Kültürel Etkinlikler Takvimi

Tyb Konya 2016 Kültürel Etkinlikler Takvimi

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi her yıl Mart ayında olduğu gibi bu yıl da 2016 Kültürel Etkinlikler takvimini Yazılı ve Görsel Basın'la paylaştı.Her...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi her yıl Mart ayında olduğu gibi bu yıl da 2016 Kültürel Etkinlikler takvimini Yazılı ve Görsel Basın'la paylaştı.
Her Cumartesi saat 14.00'de İl Halk Kütüphanesi'nde Konya kültürüne karınca misali katkıda bulunan TYB Konya Şubesi'nin bu yılki etkinlikleri de geçen yıllarda olduğu gibi oldukça zengin, göz ve ve gönül doldurucu.
Etkinlikler takvimine göz atıldığında yediden yetmişe bütün toplumu kucaklayan bir program şölenini görebilirsiniz.
"Gençlerle Mehmet Âkif" paneliyle başlayan etkinlikler arasında Bir Aşk Eri Yaman Dede(Sadık Yalsızuçanlar), Yazarlar Buluşması, Yazılacak Çok Şeyimiz Var/
Muğla'ya Gidiyoruz, Türk-Rus İlişkileri ve Suriye(Prof. Dr. Salih Yılmaz), Yazarlar Buluşması, Portreler(Mehmet Aycı), Konya'nın Araştırmacı İhtiyacı(Prof. Dr. Şaban Çalış), Bir Yazarı Okumak(Prof. Dr. Sami Güçlü), Yazarlık Hikâyem(Mustafa Çelik), Gençlerle Necip Fazıl Panel'i, 12. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği, Edebiyatımızda Ramazan(Doç. Dr. Hikmet Atik), Kur'ân ve Ramazan(Prof. Dr. Ramazan Altıntaş), Klasik Türk Şiirinde Hz. Muhammed(sav)( Doç. Dr. Murat Ak), Ramazandan Sonra(Hadim Müftüsü Ahmet Demirel), Anadolu'da Yaşam Fotoğraf Sergisi, İngiltere Notları(Ümit Savaş Taşkesen), Edebiyatın İnşa Ettiği İnsan(A. Ali Ural), Yazarlar ve Kitapları, Sezai Karakoç'un Eserlerinde Diriliş(Murat Soyak), Ekmekçi Hayık(Ali Işık), Eğitimci Yazar Veyis Ersöz'e Vefa, Kadın Şairler'in Dilinden Kadın Algısı(Uzm. Hâle Gürbüz), Edebiyat ve Kötülük(Mahmut Bıyıklı-Hüseyin Akın), Türkiye'de Yüksek Öğretim(Prof. Dr. Oktay Sarı), Başkanlık Sistemi(Prof. Dr. Şaban Tanıyıcı), İslâm İnançları Açısından Ateizm(Prof. Dr. İbrahim Coşkun), İslâmcılığın Seyri(Alev Erkilet), Kur'ân ve Sünnet İlişkisi(Prof. Dr. Fikret Karapınar), Şehirler Arasında(Hatice Tekin), İslâm Araştırmalarında Avrupa Merkezcilik(Prof. Dr. Mustafa Demirci), Dîvan Şiiri(Doç. Dr. Kemal Kahramanoğlu), Handan Acar Yıldız ile Öyküler Üzerine ve Öykü Yükseliyor mu?(Aykut Ertuğrul).
Evet, Mart ayında başlayıp Aralık ayında bitecek olan otuz beş kültür programı. Her hafta cumartesi günü saat 14.00'de İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda sizleri bekliyor.
Tarih boyunca ilim ve sanatın, kültür ve irfanın, Hakk ve hakikâtin beşiği olmuş ve Anadolu'ya başkentlik yapmış Konya'mızda TYB Konya Şubesi başta olmak üzere resmî ve sivil birçok kuruluş kültürel etkinlikler düzenlemektedir. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Fakat bu kültürel etkinliklerini yıllık takvim halinde gelenekselleştiren ve 2003 yılından beri her yıl kamuoyu ile paylaşan tek sivil toplum kuruluşu TYB Konya Şubesi olmuştur. Başkan M. Ali Köseoğlu, Başkan vekili Prof. Dr. Hayri Erten ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bekir Biçer başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Allah(cc) yâr ve yardımcımız olsun.

Kaynak: Hakimiyet Gazetesi - Yaman Adam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.