TYB KONYA ŞUBESİ'NDEN BENİM KÜTÜPHANEM PANELİ

TYB KONYA ŞUBESİ'NDEN BENİM KÜTÜPHANEM PANELİ

Kütüphane Haftası'nın son programı Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşti. Programa AK Parti Konya...

A+A-
Kütüphane Haftası'nın son programı Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşti. Programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, kütüphaneciler, öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Prof. Dr. Saim Sakaoğlu'nun yönettiği, Dr. Hasan Özönder ve Seyit Küçükbezirci'nin konuşmacı oldukları program öncesinde konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, insanların ve zenginliklerin gelip geçici, kitapların ise kalıcı olduğunu vurgulayarak "Bir toplumda insanlar tükettikleri malzemelere göre değer bulmaya başlarlarsa, o toplumda çok değerli şeyleri kaybederiz. Eğer bindiğiniz araba, yemek yediğiniz lokanta, taktığınız kravat, giydiğiniz elbise sizden daha önemli hale geldiyse, evinizde kütüphaneden önce perdeleri, koltukları düşünmek gibi bir derdiniz varsa sıkıntı var demektir. Kütüphaneler Haftasında böyle bir programı önemli buluyorum. Çiçeklerle süslenmiş bir parkın içinde böyle bir kütüphane gelecek nesillere de hizmet edecektir. Gelecek günlerimizin kitaplarla ve kütüphanelerle daha barışık günler olacağını ümit ediyorum" dedi.

SAMİMİYET OLURSA SEL GETİRİR

Daha sonra paneli yöneten Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Kütüphane Haftası'nın son etkinliğinde kendi kütüphanesini nasıl oluşturduğunun hikâyesini anlattı. Sakaoğlu şöyle konuştu: Benim kütüphanem başka ellerden, sahaflara düşmeden, bakkallara çerez kağıdı olmaktan kurtularak gelmişti. Bu yüzden kütüphanemin kuruluşunda, o harcın temelinde bir takım sevimli olayların yanında üzücü olaylar da var. Dr. Hasan Özönder ise, yapılan işlerde samimiyetin büyük önem taşıdığını kaydederek, Koyunoğlu'nun bir ömür boyu büyük bir muhabbet, büyük bir arzu, büyük bir alaka ile ömrünü kitap ve kütüphane tesisine ayırmış bir insan olduğunun altını çizdi. Özönder, "Onun şu sözünü hiç unutmuyorum: Samimiyet olduktan sonra el getirir, yel getirir, samimiyet ve ihlas olmadığı zaman ise el götürür, yel götürür" diye konuştu.

KİTAPLA İLİŞKİYE DİKKAT

Son olarak söz alan Seyit Küçükbezirci de, kitapla ilişkide dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirterek "Bendeki kitaplar iktisat kitapları, kooperatifçilik kitapları, tarım kitapları, madencilik kitapları, hayvancılık kitapları ve bir de koleksiyonculuk dediğimiz pul, para ve hobi kitaplarından oluşuyor" dedi. Panelin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu ve TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu panelistlere katılım belgesi takdim ettiler. TYB Konya Şubesi'nin İl Halk Kütüphanesi'nin katkılarıyla düzenlediği programın sonunda, panelistlerle kütüphaneciler hatıra fotoğrafı çekindiler.
****

****

****

****
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.