TYB KONYA'DA BU HAFTA CENGİZ DAĞCI KONUŞULDU

TYB KONYA'DA BU HAFTA CENGİZ DAĞCI KONUŞULDU

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Güz Dönemi Kültür Etkinlikleri kapsamında bu haftaki program "Şehir Konferansları 1" etkinliğiyle Konya Büyük...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Güz Dönemi Kültür Etkinlikleri kapsamında bu haftaki program "Şehir Konferansları 1" etkinliğiyle Konya Büyük şehir Belediyesi ile ortaklaşa yapıldı.

İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda düzenlenen programın bu haftaki konuğu Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir oldu. "Yurdunu Kaybeden Adam: Cengiz Dağcı" konulu konferansa; Konya Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, Selçuk Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Akademisyenler, gazeteciler, Selçuk Üniversitesinde okuyan çok sayıda kırımlı öğrenci ve kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

Geçtiğimiz Eylül ayında Londra'da 92 yaşında hayata veda eden Cengiz Dağcı'nın ürettiği eserleri kadar hayatına da yer verildiği programda; Türkiye'yi çok sevdiği halde bir türlü Türkiye'ye gelemediği, bir şekilde izin verilmediği dile getirildi. Erdemir, Cengiz Dağcının çocukluk ve gençlik yıllarının çok zor olduğunu, Birinci Dünya Savaşında Kırım Türklerinin uğradığı soykırıma şahitlik ettiğini ve günümüzde de o bölgede zor şartlarda yaşayan soydaşlarının uğradığı haksızlıkları hayatı boyunca tüm Dünyaya haykırma çabası içinde olduğunu söyledi.

Hayatı boyunca vatan hasretiyle yanan Cengiz Dağcı'nın memleketini görmesine, orda yaşamasına izin verilmediğini söyleyen Erdemir, Eylül ayında vefatıyla birlikte vatanında toprağa verildiğini kaydetti. Erdemir, TYB Konya Şubesinin Cengiz Dağcı Hayattayken vermiş olduğu "Yılın Romancısı" ödülünün Cengiz Dağcıyı çok mutlu ettiğini ayrıca sözlerine ekledi. Program Cengiz Dağcı'nın doğup büyüdüğü coğrafyanın fotoğraflarının gösterildiği sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.