TYB KONYA'DA M.AKİF ANILDI

TYB KONYA'DA M.AKİF ANILDI

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Konya İl Halk Kütüphanesinin işbirliğiyle düzenlenen "Şahsiyet Onarıcısı Mehmet Akif" adlı konferans 31 Aralık...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Konya İl Halk Kütüphanesinin işbirliğiyle düzenlenen "Şahsiyet Onarıcısı Mehmet Akif" adlı konferans 31 Aralık Cumartesi günü saat 14'te İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda yapıldı. Eğitimci, yazar Hasan Arslan'ın konuşmacısı olduğu programa Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, öğrenciler, gazeteciler ve kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

Hasan Arslan, vefatının 75. yılında Mehmet Akif Ersoy'un şahsiyeti, eserleri ve hayatına ilişkin bilgiler verdi. İçinde yaşadığımız çağın zorlu bir çağ olduğunu, kültürel değerlerimizin büyük bir erozyona uğradığını söyleyen Arslan, böyle zor bir zamanda Akif'in adeta bir medeniyet elması işçisi olarak ortaya çıktığını, yaptıklarıyla söylemleriyle izlenmesi gereken bir şahsiyet olduğunu söyledi. "Anadolu o kadar hikmetlidir, ferasetlidir ki, bu hikmetli ve ferasetli bakış, kimlerin yanında duracağının idrakindedir" diyerek Anadolu insanının da her zaman Akif'in yanında olduğunu belirti. Akif'in zor bir yaşam sürdüğünü sözlerine ekleyen Arslan, milli mücadele yıllarında hep ön saflarda yer aldığını söyledi. Akif'i çorak Anadolu toprağında tohumlarını saçmaya çalışan bir bahçıvana benzeten Arslan, Akif için "Doğuya ve Batıya sözü olan adam" dedi. Mehmet Akif'in hayatı boyunca iki temel ilkesinin olduğunu söyleyen Arslan, bunları okumak ve okutmak olarak açıkladı.

Program soru cevap kısmından sonra hediye takdimiyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.