TYB'DEN ŞAİR KARAKOÇ'A ZİYARET

TYB'DEN ŞAİR KARAKOÇ'A ZİYARET

"Mihriban" başta olmak üzere çok sayıda şiiri besteleyen şair ve yazar Abdurrahim Karakoç, geçirdiği akciğer enfeksiyonu sonucu Selçuk Üniversitesi Selçuklu...

A+A-
"Mihriban" başta olmak üzere çok sayıda şiiri besteleyen şair ve yazar Abdurrahim Karakoç, geçirdiği akciğer enfeksiyonu sonucu Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılan, "Mihriban" başta olmak üzere çok sayıda şiirin bestecisi olan şair ve yazar Abdurrahim Karakoç, geçirdiği akciğer enfeksiyonu sonucu Ankara'dan, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Karakoç'un tedavi gördüğü hastanede birkaç gün önce 80 yaşına girdiği öğrenildi. Karakoç'u hastanede Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Bekir Şahin ve Başkan Yardımcısı M. Ali Köseoğlu ziyaret etti. Konyalı yazarların selamını Karakoç'a ileten Şahin ve Köseoğlu, Karakoç'tan hastalığı hakkında bilgi alarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulundular.

KONYALI YAZARLARA SELAMLAR
Konya'da oğlu ve yakınlarının bulunması nedeniyle Konya'ya getirildiğini ifade eden Karakoç, "Hastalık başlamıştı. Ben bilmiyordum. Gittiğim hastaneyi de bilemedim. Daha sonra yakınlarım olduğu için Konya'ya geldim. Elhamdülillah tedavim de iyi netice veriyor. Şu an iyiyim. Geldiğim gibi değilim" diye konuştu. Karakoç, "Bizden bir isteğiniz var mı?" diye soran Şahin ve Köseoğlu'na "Konyalı yazarlara, arkadaşlarımıza selam söyleyin. Hepsi sağ olsunlar, dua etsinler. Günler sayılı, ömrümüz varsa ayağa kalkarız. Şimdilik iyim" diye konuştu. Daha sonra Şahin ve Köseoğlu Karakoç'a Memleket Gazetesi yayınlarından olan 'Gonya Kitabı'nı hediye ettiler.

ÇOK CİDDİ BİR SORUNU YOK
Abdurrahim Karakoç'un yeğeni Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asena Akdemir ise amcasının sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi: Amcam ciddi akciğer enfeksiyonu geçirdi. Şu an genel durumu iyi. Hafta sonuna kadar da böyle devam ederse taburcu olması planlanıyor. Bu yaşlarda akciğer enfeksiyonları daha sarsıcı oluyor. O nedenle yoğun bir bakım halinde olsun istedik. Çocukları da burada olduğu için yanımızda olsun istedik. Daha iyi bakım sağlansın diye Konya'ya geldi kendisi. Buraya gelmesinin faydasını da gördük. Üç gün içerisinde tamamen düzeldi diyebilirim." Amcasının daha önce de akciğer enfeksiyonu geçirdiğini belirten Prof. Dr. Akdemir, "Onu da atlatmıştı. Genel olarak çok ciddi bir sağlık sorunu yok. Yaş itibariyle zihni de, bedeni de iyi. Şu an damardan tedavi alıyor. O tedavi sonlanıncaya kadar burada kalacak. Sonra taburcu olacak" şeklinde konuştu.

80. YAŞINA HASTANEDE GİRDİ
1932 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde doğan Abdurrahim Karakoç'un 8 Ocak 2012 tarihinde 80. yaşına tedavi gördüğü hastanede girdiği öğrenildi. Yakınlarıyla birlikte yeni yaşına giren Karakoç, ilkokulu bitirdikten sonra köyünde bir süre marangozluk yaptı. Daha sonra belediyede muhasebeci olarak çalıştı. Günümüz aşık tarzı şiirin büyük ustalarındandır. Şiirleri değişik gazete ve dergilerde yayınlandı.
****

****
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.