TYB KONYA'DAN ZARİF ŞENLİK

TYB KONYA'DAN ZARİF ŞENLİK

TYB KONYA'DAN ZARİF ŞENLİK TYB Konya Şubesi "Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği"nin on birincisini düzenledi. Şenlikte Zarifoğlu'nun Ağaçkakanlar...

A+A-

TYB KONYA'DAN ZARİF ŞENLİK

TYB Konya Şubesi "Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği"nin on birincisini düzenledi. Şenlikte Zarifoğlu'nun Ağaçkakanlar kitabının yanı sıra, çeşitli hediyeler ve horoz şekeri çocuklara dağıtıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nce her yıl şair Cahit Zarifoğlu anısına düzenlenen Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği'nin11.'si, Kültür Park Amfi Tiyatro'da yoğun katılımla gerçekleşti. AK Parti Konya eski İl Başkanı Ahmet Sorgun, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, yazar Duran Çetin ile birlikte birçok yazar, akademisyen, halk ve çok sayıda çocuğun katıldığı şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Cahit Zarifoğlu'nun çocuk edebiyatı yazarlığı yönüne atfen yapılan şenlikte, çocuklar şiirler okudu, şarkılar söyledi. Şenlikte Zarifoğlu'nun Ağaçkakanlar kitabının yanı sıra, çeşitli hediyeler ve horoz şekeri çocuklara dağıtıldı. Selçuklu Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen programın bu yılki konuğu ise çocuk edebiyatının önemli kalemlerinden Vural Kaya oldu. Rümeysa Bozdemir'in sunumuyla gerçekleştirilen programda Vural Kaya da çocuk okurlarıyla bir araya gelerek Zarifoğlu'nu anlattı.

ZARİF İNSANI ZARİFÇE ANDIK

Programda katılımcılara bir selamlama konuşması yapan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da "Konya da Geleneksel olarak düzenlenen "Zarifçe Gülümsemek" için Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği bu yıl 11 yaşında... 11 yıl önce bu şenliğe katılan, şenliğin hazırlanmasında ve sunulmasında katkıda bulunan çocuklarımız şimdi birer ağabey, abla oldular. Cahit Zarifoğlu ağabeylerinin anısına masallar, şiirler okuyup, gülüp eğlenirken diğer yandan da onu bir anı olarak zihinlerine nakşettiler. Merhum Zarifoğlu adına Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen programların arasında Zarifoğlu Çocuk Şenliği ayrı bir değere, ayrı bir yere sahip. 11 yıl önce bu şenliği başlatanlara ve bugün bu şenliğin devam etmesini sağlayanlara teşekkür ediyorum. Bizler de şenlikle birlikte kendimizi 11 yaşında rahmetli Zarifoğlu'nun çocuk arkadaşları olarak görüyor ve rahmetli Zarifoğlu'nu çocuklarımızla birlikte zarifçe anıyoruz. Çocukların yanı sıra büyüklerin de çocukça saatler yaşadığı programda hem rahmetli Cahit Zarifoğlu'nu anıyoruz hem de şehrin çocuklarına bu ismi hatırlatarak kültürümüz ile çocuğun buluşmasını sağlıyoruz. Programımıza katkıda bulunan, Büyükşehir ve Selçuklu belediyelerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

ZARİFOĞLU'NUN ESERLERİYLE ÇOCUKLARIMIZI TANIŞTIRALIM

Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı' nın gösterisiyle başlayan program Vural Kaya'nın sunumuyla devam etti. Zarifoğlu Çocuk Şenliği'nin TYB'nin en anlamlı programlarından olduğunun altını çizen Kaya; Cahit Zarifoğlu'nun şair, yazar ve düşünür olarak önemli bir yerde durduğunu fakat çocuk edebiyatı alanında verdiği eserlerin de çok kıymetli olduğunu ifade ederek, "Yürekdede ile Padişah, Serçe Kuş, Gülücük, Ağaçkakanlar, Katıraslan,Küçük Şehzade, Kuşların Dili, Motorlu Kuş ve Ağaç Okul'u çocuklarımızla mutlaka tanıştırmamız gereken eserlerdir" diye konuştu.

ŞENLİK ÇOK RENKLİ GEÇTİ

Bu yılki şenlikte farkındalık oluşturmak için engelli çocuklara yönelik etkinlikler de düzenlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi özel çocuklar mehter takımı dinleyenleri kös sesleriyle coşturdu. Mustafa Karaciğan İlköğretim Okulu 2. Sınıf izcileri öğretmenleri Emine Altınışık rehberliğinde Zarifoğlu'nun şiirlerini işaret diliyle okudu. Daha sonra sahne alan Meram Gödene Toki Anasınıfı öğrencileri Sema gösterisiyle programa ayrı bir hava kattı. Özel Model İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan tiyatro ekibi Cahit Zarifoğlu'nun öğretmenliğinden bir kesit sundu. Program da Doğu Türkistan'dan tahsilini tamamlamak için Konya'ya gelen ve Necmettin Erbakan Üniversitesi KONDİL'de Türkçe öğrenimi gören sanatçı Şir Ali Şir'in okuduğu "Vatanım" şarkısı izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Osman Bozdemir'in Vural Kaya ile birlikte hazırladıkları, çocuklarla Konya'nın unutulmaya yüz tutan oyunlarının oynandığı programın sonunda çocukların sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu ve hiç ağlamayacakları bir dünya istemleriyle uçurdukları balonlar programa damgasını vurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.