TYB rüzgârı

TYB rüzgârı

18 Marttaki başlangıç programında Mehmet Doğan, Akif ve ölümsüz kahramanı Asım'ın etrafında Çanakkale Ruhu'ndan bahsetti. İlerleyen akışta; bu ruhun...

A+A-

18 Marttaki başlangıç programında Mehmet Doğan, Akif ve ölümsüz kahramanı Asım'ın etrafında Çanakkale Ruhu'ndan bahsetti.

İlerleyen akışta; bu ruhun yön vermesi ve içselleştirilmesiyle, Dr. Ferudun Ata'nın konuşmacı olarak katılacağı, "100. Yılında Ermeni Meselesi" gibi derin sorunlarımıza, herhalde ülke olarak daha esaslı ve haysiyetli cevaplar verebileceğiz.

Temennimiz; "Anılarda Sarıkamış Destanı Belgeseli" sadece hatıralarda, tarihin tozlu sayfalarında kalmayacak. Tarihten ve günden gereken dersler alınıp, hız kazanılacak. Bu asîl millet yine destan yazacak.

Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Yıldız Ramazanoğlu'nu, edebiyatta kadın varlığının altını çizen, yazar kadınların gürleşen sesine dikkat çeken "Kadın ve Edebiyat" isimli söyleşide izleyeceğiz. Cemal Şakar, "Edebiyat Ne Söyler" de, edebiyata eleştirel bir bakış yöneltecek.

"Yazarlar ve Kitapları", "Yazarlar İmza Günü" zarif emeklerin, hoş bir doğuşun müşahhas sanatsal örneklerini de önümüze serecek.

Peygamber Efendimiz'e en güzel selâmlamalardan biri olan "Kutlu Doğuma Naatlar" ile "Şiir ne Söyler", "Mağrur Öfke Necip Fazıl", "İslâm'ın Şiir ve Edebiyata Bakışı" programları bize bir şiir dünyasının açılımlarını rayihasını getirecek.

Bir çocukluk özlemi, masal kokusu ve bir geçmiş zaman ninnisi, "Masalcı Dede Oğuz Tansel"le bizi bağrına çekecek.

Doğu ve Batı(Farklılık, Karşıtlık ve Gelenek); Zamanın Ruhu(İslâm ve Batı Çatışması) bize hem tezadı, Batıyla aramızdaki ayrılıkları gösterirken; hem de aidiyetlerimiz, şahsiyetimizin temelleri ve köklerimiz hakkında fikir verecek.

Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, "Mevlâna'nın Konya'ya Getirdiği"ni söylerken; Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatçı "İşitin Ey Yarenler" diye Yunusça seslenecek; böylece ruhlara canlandırıcı mânâ suyu veren iki ulu, aynı zaman ve mekânda birleşerek, gönülleri şeneltecek.

"Konya'nın İslâmlaşması ve Medenileşmesi" Prof. Dr.Mustafa Sabri Küçükaşçı tarafından dile getirilirken; Prof. Dr. Mustafa Demirci "Malazgirt ve Selçukluların Dünya Tarihine Girişi" konusuyla ilgili bizi aydınlatacak. "Van Gölü Havzasında Selçuklu İzleri"nden haberlere ise Doç. Abdülhamid Avşar eriştirecek.

Prof. Dr. İsmet Emre, "Postmodernizmin Sosyokültürel Yansımaları"nı gündeme getirirken; Prof. Dr. Mustafa Tekin kurban sayısını habire arttırdığımız "Sekülerliğin Yeni Biçimleri"ne değinecek.

Zorlu zamanlara, şehrin sıkıntılı tarihlerine Mustafa Arıcı "Konya'ya Sürgün Edilenler" isimli, ilginç bir konuyla işaret edecek.

Bünyamin Yılmaz, "Yücel Çakmaklı Tecrübesi ve Yeni Sinema" hakkında kıymetli bilgiler verecek.

Selçuk Es ve İbrahim Aczi Kendi, Konyalı değerlerimiz olarak; 2015 Kültürel Etkinlikler Takvimi'nde yer alacak.

Metafizik esintilerle harmanlanmış "Kur'an ve Estetik"; "Peygamber Algıları"; "Fıkıh ve Hayat"; direnme ve diriliş noktasında, iç-dış dünyamızı tanzimle alâkalı önemli hususlar içerecek.

Dr. Zeliha Zülal Güven, "Yabancı Dile Neden Yabancıyız?" başlığıyla, herhalde "Fransız" kaldığımız bir mevzuyu işleyecek.

Çocuklarımız "Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği"yle sevinecek.

Zannederim bu programlar kaçmaz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.