TYB'DE "EDEBİYATIN İNŞA ETTİĞİ İNSAN" KONUŞULDU

TYB'DE "EDEBİYATIN İNŞA ETTİĞİ İNSAN" KONUŞULDU

ŞAİR ALİ URAL KONYA'DAYDI! TYB'DE "EDEBİYATIN İNŞA ETTİĞİ İNSAN" KONUŞULDU A.Ali Ural: "Edebiyat, özgür düşüncenin kapısıdır." Şule Yayınları...

A+A-

ŞAİR ALİ URAL KONYA'DAYDI!

TYB'DE "EDEBİYATIN İNŞA ETTİĞİ İNSAN" KONUŞULDU

A.Ali Ural: "Edebiyat, özgür düşüncenin kapısıdır."

Şule Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ali Ural, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nde "Edebiyatın İnşa Ettiği İnsan" konulu bir konferans verdi. 30 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 14'te başlayan konferansa çok sayıda dinleyicinin katıldığı görüldü.

Şule Yayınları Genel Yayın Yönetmeni ve şair Ali Ural, edebiyatın bir anlam, bir işlev sahibi olduğunu ve bize doğru ya da yanlış bazı fikirler empoze ettiğini belirttikten sonra çeşitli eserlerden örnekler vererek görüşlerini açıkladı.

Robinson romanı üzerinde çokça duran Ural, bu romanın sömürgeci Batı zihniyetinin bir örneği olduğunu belirtti. Hay bin Yakzan romanı ile Robinson'u kıyaslayan yazar ve şair Ali Ural, iki roman arasındaki derin farkın batıya ve doğuya işaret ettiğini söyledi.

"Edebiyat, özgür düşüncenin kapısıdır." diyen veedebiyatın sadece edebiyat olmadığını, farklı düşünceleri dile getirmenin bir yolu olduğunu bu sebeple edebî eserlere karşı her anlamda dikkatli olmamız gerektiğini ifade etti.

TYB Konya Şube Başkan vekili ve NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, Basın Enformasyon İl Müdürü Uz. Cemil Paslı, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Aliya İzzet Begoviç Camii Dernek başkanı İbrahim Günay, , Doç. Dr. Abdullah Harmancı, Onk. Dr. Murat Araz, Doç. Dr. Bekir Biçer, yazarlar Hüzeyme Yeşim Koçak, Murat Ak, Ömer Lütfi Ersöz ile kültürseverler ve öğrencilerin katıldığı programda konuşmacı Şair Ali Ural'a günün anısına Katılım Belgesini TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nazmi Zengin takdim etti.

Şair Ali Ural program sonunda okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.