TYB'DE "YAZARLAR YAZARLIKLARINI ANLATTI

TYB'DE "YAZARLAR YAZARLIKLARINI ANLATTI

TYB Konya Şubesi'nin bu haftaki konukları "Konyalı Üç Yazar"dı. Yazar Duran Çetin moderatörlüğündeki programa yazarlar Hasan Coşar, Lütfi Ayhan...

A+A-

TYB Konya Şubesi'nin bu haftaki konukları "Konyalı Üç Yazar"dı.

Yazar Duran Çetin moderatörlüğündeki programa yazarlar Hasan Coşar, Lütfi Ayhan ve Yakup Çak katıldı.

Duran Çetin, darbenin hemen arkasından TYB Konya Şubesinin bildirisinin başkan M. Ali Köseoğlu tarafından okunduğunu ve bunun Türkiye'de darbeye karşı ilk bildirilerden biri olduğunu ifade ettikten sonra Konyalı yazarların da imzaladığı 1000 yazar tarafından imzalanan TYB İstanbul Şubesinin darbe karşıtı bildirisini okudu ve "Bu milletin darbeye karşı olan o destansı duruşu, bütün ümmet için çok değerli ve anlamlıydı." dedi.

Programda yazarlar yazma serüvenlerini anlattılar.

Yazar Hasan Coşar konuşmasında, imkânsızlıklar içinde geçen okul yıllarındaki okuma gayretini örneklerle ifade etti. İlk öyküsünün Yeni Devir Gazetesinde yayınlandığını sonrasında dergilerde öykülerinin yayınlandığını söyledi.

Yazar Lütfi Ayhan ise öğretmensizliklerle geçen ilkokul hayatında öğretmen olmayı hayal ettiğini ve sonunda öğretmen olduğunu söyleyerek edebiyatın veballi bir iş olduğunu ifade ederek edebiyat yapmanın önemine dikkat çekti.

Yazar Yakup Çak konuşmasında yazarlığın çok önemli olduğunu geleceğe mektup yazmak anlamına geldiğini söyleyerek uzun soluklu hatıraları okuma sanatının hayatın vazgeçilmezi olduğunu vurguladı.

Oturum başkanı Duran Çetin, katılımcılara teşekkür ederek "Yazarlarımızı sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz, eli kalem tutan arkadaşlarımızı kelam üretmeye davet ediyoruz." dedi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uz. Cemil Paslı, Aliya İzzet Begoviç Camii Dernek başkanı İbrahim Günay, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Hadim İlçe Müftüsü Ahmat Demirel, yazarlar Hüzeyme Yeşim Koçak, Kâzım, Atilla Yaramış, Saffet Yurtsever ve gezgin fotoğrafçı Zeki Oğuz, Şairler Ahmet Aka ve İsmail Detseli ile kitapseverler ve öğrencilerin katıldığı programda konuşmacılara günün anısına Katılım Belgelerini TYB Konya Şubesi Üyeleri Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Basın Enformasyon İl Müdürü Uz. Cemil Paslı, Yazar Kâzım Öztürk ve Şair İsmail Detseli takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.