TYB'de İslamcılık Hareketleri konuşuldu

TYB'de İslamcılık Hareketleri konuşuldu

TYB Konya Şubesi'nin 2014 Kültürel Etkinlikleri hafta sonunda Yazar Serkan Yorgancılar'ın İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda 'Cumhuriyet Dönemi İslamcılık...

A+A-

TYB Konya Şubesi'nin 2014 Kültürel Etkinlikleri hafta sonunda Yazar Serkan Yorgancılar'ın İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda 'Cumhuriyet Dönemi İslamcılık Hareketleri' başlıklı programıyla devam etti. Yorgancılar, "İslamcılık dinamik bir süreç ve tarihsel şartlara göre şekillenebiliyor" dedi. İslamcılık iddiası taşıyan bazı kişilere de eleştiriler yönelten Yorgancılar şunları kaydetti: Öyle İslamcılık iddiası taşıyanlar var ki, şaşırırsınız. "Osmanlıca harfler geri gelsin, Osmanlıca tedrisat yapılsın" diyor, ama kendisi tek satır Osmanlıca okuyabilecek, 19. Yüzyıl öncesini anlayabilecek bir donanıma sahip değil. Tefsirle, hadisle, fıkıhla, kelamla uzaktan yakından alakası yok. Tefsirsiz, fıkıhsız, kelamsız, hadissiz bir İslamcılık sadece kelime cambazlıklarından, kelimeleri en iyi kullanma sanatından başka bir anlam taşımıyor. Büyülü ve süslü cümlelerin büyüsü ve süsü bozulduğunda ortaya bugünkü durumlar çıkıyor. İlme, akla, muhakemeye, muhasebeye dayanmayan heyecana, afakîliğe, duygusallığa, romantizme dayanmanın sonucu budur.

AHMET AKMAN: İSTİFADE ETTİK

Programı TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun yanı sıra Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler ilgiyle takip etti. Programın sonunda TYB Konya Şubesi adına katılım belgesini Serkan Yorgancılar'a, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman takdim etti. Akman, kuşaklar arası İslamcılık algısını merak ettiği için programa özellikle geldiğini ve istifade ettiğini söyledi. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da, kendisi de Konyalı olan yazar Serkan Yorgancılar'a programa katılımından ve faydalı sunumundan dolayı teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.