TYB'DE KUDÜS KONUŞULDU

TYB'DE KUDÜS KONUŞULDU

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2012 Kültür Etkinlikleri kapsamında 13 Ekim 2012 Cumartesi günü "Kudüs" konuşuldu. TYB Konya Şubesi Yönetim...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2012 Kültür Etkinlikleri kapsamında 13 Ekim 2012 Cumartesi günü "Kudüs" konuşuldu.

TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerinden Ahmet Kuş'un düzenlediği ve Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk Dünyası ve Ortaçağ Kültürleri arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı ve TÜBİTAK üyesi Prof.Dr. Osman ERAVŞAR'ın konuşmacı olduğu programda, Kudüs'ün dünü ve bugünü anlatıldı.

ERAVŞAR, dünyada insanı etkileyen şehirlerin başında Kudüs'ün geldiğini ve tarih boyunca bu şehri ele geçirebilmek için çok kan döküldüğünü söyledi. Eravşar şöyle devam etti: "Kudüs'ün anlaşılması dünya siyasetini de anlamamızı kolaylaştırır. Dünya tarihinin her aşamasında Kudüs'ün rolü olmuştur. Süleyman Mabedi, Kutsal Kabir Kilisesi, Mescid-i Aksa ve Hz. Ömer Camii insanlığın dikkatini çeken cazibe merkezleridir.

Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kudüs iki kez tahrip edilmiş, yirmi üç kez kuşatılmış, elli iki kez saldırıya uğramış ve kırk dört kez de el değiştirmiştir.

Yahudiler bugün Süleyman Madebidini yeniden inşa etmek istiyorlar. Tek hedefleri ve bütün dertleri budur. Bunu gerçekleştirebilmek için de o alanda mevcut olan Hz. Ömer Camii'ni ve Mescid-i Aksa'yı yıkmaları gerekiyor. Bunun için gizli ve açık birçok girişimlerde de bulunmuşlardır."

Birçok akademisyen, gazeteci, yazar, sanatçı ve öğrencinin katıldığı Program sonunda Prof.Dr. Osman Eravşar'a, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu tarafından günün anısına katılım belgesi takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.