TYB'DEN BİR VEFA ÖRNEĞİ

TYB'DEN BİR VEFA ÖRNEĞİ

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi düzenlediği "40. Sanat Yılında Âşık Ataroğlu'na Vefa" programı 17 Kasım Perşembe akşamı Alaaddin Keykubat...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi düzenlediği "40. Sanat Yılında Âşık Ataroğlu'na Vefa" programı 17 Kasım Perşembe akşamı Alaaddin Keykubat Konferans salonunda yapıldı. Asıl adı Mehmet Atar olan büyük usta Ataroğlu'nun programına; Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Âşık Ataroğlu'nun ailesi, dostları, meslektaşları ve çok sayıda âşık dostu katıldı.

programda ilk olarak Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Aziz Ayva söz aldı. Âşıklık geleneğinin binlerce yıllık bir geçmişi olduğunu söyleyen Aziz Ayva, bu geleneğin yaşatılmaya devam edilmesi gerektiğini belirtti. Âşıklık Geleneği ile tanışıklığının doktora tezi çalıştığı yıllara denk geldiğini söyleyen Aziz Ayva, Doktora konusunun da Konya Âşıklık Geleneği ve Âşık Ataroğlu olduğunu belirterek iki cilt olarak hazırlanan tez çalışmasını davetlilerle paylaştı ve âşıklık geleneği ile ilgili bilgiler verdi.

Ardından söz alan büyük usta Âşık Ataroğlu; sözlerine TYB Başkanı Bekir Şahin ve Dr. Aziz Ayva'ya programın hazırlanmasından dolayı teşekkür ederek başladı. Böyle bir Programın yapılmasından dolayı çok duygulandığını ve mutlu olduğunu söyleyen Ataroğlu, 40 yıllık sanat hayatında en büyük destekçisi eşi Gülay Atar olduğunu "Ben eş almadım, ben yâr aldım" diyerek eşine ne kadar teşekkür etse az olacağını belirtti.

Ataroğlu'ndan sonra kürsüye davet edilen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise sanatçının 40. yılını kutlayarak Âşıklık geleneğinin toplum için önemine değindi. Yapılan bu tür programlarla Aşıkların ve halkın kaynaştığını, karşı karşıya geldiğini söyleyen Hançerli, sanatçıya nice kırk yıllara temennisiyle sözlerini tamamladı.

Geceye katılan Âşık Ataroğlu'nun şair ve aşık dostları en güzel şiirlerini sanatçı için okudular. En güzel namelerini sanatçı için söylediler. Âşıkların atışmalarına da sahne olan gecede davetliler keyifli anlar yaşadı. Programın kapanış konuşması yapması için kürsüye davet edilen TYB Konya Şubesi Başkanı Bekir Şahin; sanatçının 40. yılını kutlayarak nice kırk yıllara temennisinde bulundu. Âşıklık Geleneğinin ve bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Şahin, beş bin yıllık bir tarihi olan Âşıklığın Halk Kültürü için çok önemli olduğunu söyledi.

Gece plaket takdimi ve Teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

********

********

********


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.