TYB'DEN HÜSEYİN ÖKSÜZ'E KUTLAMA

TYB'DEN HÜSEYİN ÖKSÜZ'E KUTLAMA

TYB'den Hüseyin Öksüz'e kutlama Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri sahiplerini buldu. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali...

A+A-

TYB'den Hüseyin Öksüz'e kutlama

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri sahiplerini buldu. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, 'Hat' dalında Hüseyin Öksüz'ün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldığı ödülün Konya adına memnuniyet verici olduğunu söyledi Kültür Sanat Büyük Ödülleri Cumhurbaşkanı Gül'ün elinden Ankara'da sahiplerini buldu. Törende hat, minyatür, tezhip, ebru, cilt ve sedefkârlık alanında eser verenlere 2012 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü takdim edildi. Bu sene gelenekli sanatlarda 6 dalda ödüller verildiğini kaydeden TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, "Geleneksel sanatların usta isimlerinin Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün elinden ödüllerini almaları memnuniyet verici. Popüler kültürün ve bizden olmayan sanatların her ortamda yaygınlık kazandığı günümüzde, geleneksel sanatlar da bu ödüller vesilesiyle nefes almış, hak ettiği yere konumlanmıştır. Cumhurbaşkanımızın geleneksel sanatlara verdiği değerin de bir göstergesi olan bu ödüller, bizlerin yakından tanıdığı çok değerli isimlere teslim edilmiştir. Ödül alan sanatçılarımızı kutluyor, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü ve Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'i bu anlamlı faaliyetleri dolayısıyla tebrik ediyoruz" dedi.

BİR ÖDÜL DE KONYA'YA 2012 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün 'Hat' dalında önemli hizmetler veren Yrd Doç: Dr. Hüseyin Öksüz'e verilmesinin de Konya açısında önemli olduğunu kaydeden Köseoğlu şöyle devam etti: TYB Konya Şubesi olarak 15. yılımızda 15 vefa ödülünden birisini takdim ettiğimiz Hüseyin Öksüz Hocamızın, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından takdim edilen büyük ödülü Konya'ya taşıması, şehrimizin de hangi dinamiklere sahip olduğunun bir göstergesi olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda Hasan Çelebi ve Uğur Derman'a verilen 'hat' dalındaki ödülün bu yıl Hüseyin Öksüz'e verilmiş olması da anlamlıdır. Konya kültür ve sanat adamlarının zenginliğiyle ne kadar övünse azdır. Hat sanatının büyük ustası, değerli hocamız Hüseyin Öksüz'ü bu vesile ile bir kez daha kutluyor, şehrimiz adına kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

ÖDÜLLER NASIL BELİRLENİYOR Törende hat sanatı alanında Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz, minyatür alanında Cahide Keskiner, tezhip alanında Prof. Dr. Fatma Çiçek Derman, ebru alanında Alparslan Babaoğlu, cilt sanatı alanında İslam Seçen ve sedefkarlık alanında da Salih Balakbabalar'a "2012 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" takdim edildi. Ödüle layık görülen isimler ilgili yönetmelik gereğince oluşturulan Değerlendirme Kurul'u tarafından yarışmasız olarak belirleniyor. Ödüller; Türk tarihi, edebiyatı, dili, plastik, fonetik ve sahne sanatları, sanat tarihi, mimarlık, arkeoloji, halk bilimleri, sinema, kütüphanecilik gibi kültür ve sanat dallarında eser, uygulama, araştırma, inceleme alanlarında ortaya koyduğu üstün nitelikli eser ve çalışmalarından dolayı kişi ya da kuruluşlara veriliyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.