TYB'NİN 5. ŞUBELER BULUŞMASI'NDA KONYA ÖRNEK GÖSTERİLDİ

TYB'NİN 5. ŞUBELER BULUŞMASI'NDA KONYA ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 5. Şubeler Buluşması hafta sonunda Ankara'da gerçekleşti. Toplantıya, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ve TYB Konya...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 5. Şubeler Buluşması hafta sonunda Ankara'da gerçekleşti. Toplantıya, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ve TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bozdemir de katıldı. Oturum Başkanlığını Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun yaptığı toplantı Bursa Şube Başkanı Mustafa Efe'nin Kur'an-ı Kerim tilâveti ile başladı. Oturum Başkanı M. Ali Köseoğlu, TYB'nin 35. yılında tüm şubelerin bir araya gelmesinin anlamına işaret ederek, TYB'nin hasbiliğini kaybetmeden anlamlı işler yapmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Köseoğlu, "En yakınımızda bildiğimiz, 'o bizden' dediğimiz dostlarımıza daha fazla vefa göstermeliyiz. Belki de düzenlediğimiz pek çok büyük organizasyondan daha önemlisi, bizlerin birbirlerimizle olan münasebetlerimizdir" dedi. Ardından selamlama konuşması için kürsüye gelen Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Kurtoğlu, Onur Ödülleri, Yaşayan Yazarları Anma toplantıları, Mehmet Âkif Ersoy ve Şehir Sempozyumları'nın TYB'nin büyüklüğünü göstermesi açısından dikkate şayan olduğunu belirtti.

ASLOLAN YAŞATMAKTIR Toplantıda üç neslin bir arada bulunduğunu ifade eden TYB Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı D. Mehmet Doğan, "Türkiye'de dernek, vakıf benzeri kuruluş meydana getirmek hususunda yaygın bir anlayış var. Dernekler Masasının defterlerine baktığımızda on binlerce derneğin olduğunu görürüz. Ama biliyoruz ki, çok sayıda derneğe, vakfa rağmen herkesin ismini hatırlayacağı kuruluş da çok az. Bizde bir şeyler kurmak hevesi, ihtirası var. Aslolan, kurmak değil, kurduktan sonra yaşatmaktır" dedi.

2. AHLAK ŞURASI KONYA'DA Genel Başkan İbrahim Ulvi Yavuz ise, 2013 yılının Türkiye Yazarlar Birliği'nin 35. kuruluş yıldönümü olduğunu belirterek, TYB'ye uygun kutlamaları yapma çabası içinde, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü heyet halinde ziyaret ettiklerini, Kırgızistan'ın Bişkek şehrinde Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleninin himayelerinde yapılması talebini, Sayın Gül'ün kabul ettiklerini dile getirdi. TYB Konya Şubesi'nin çalışmalarından övgüyle bahseden Yavuz, "Nisan ayında ödül töreni yapacağız. Ardından 2. Ahlak Şurası'nı Konya'da gerçekleştireceğiz. Genel Meekez olarak Konya ile pek çok konuda birlikte çalışabiliyoruz" diye konuştu.

TYB O ŞEHRE HAYAT KATAR Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç da "TYB ve Kültür Hayatımız" başlıklı konuşmasında bir şehirde TYB'nin olmasının o şehre anlam katacağına dikkati çekti, Konya, İstanbul ve Bursa'nın bunun güzel örneklerini verdiğini belirtti. Genel Sekreter Yardımcısı Murat Erol ise Şubelerin tüzükte uymaları gereken kuralları, çizdiği hukukî çerçeve içerisinde anlattı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.