TYB İLE DİLE KOLAY 35 YIL.

TYB İLE DİLE KOLAY 35 YIL.

Cuma ve Cumartesi Ankara'da geçti... Bu yıl TYB'nin kuruluşunun 35. yılı... Ankara'nın ev sahipliğinde 5. Şubeler Buluşması gerçekleşti... Oldukça...

A+A-

Cuma ve Cumartesi Ankara'da geçti...

Bu yıl TYB'nin kuruluşunun 35. yılı...

Ankara'nın ev sahipliğinde 5. Şubeler Buluşması gerçekleşti...

Oldukça verimli, 35. yılı daha dinamik geçirmek adına faydalı istişarelerin yapıldığı bir toplantı oldu...

Konya'dan Osman Bozdemir'le birlikte seyahat ettik, hoş zamanlar geçirdik...

***

Şubeler Buluşması, TYB'nin 5 yıldır sürdürdüğü, kurumsallık adına da altı çizilmesi gereken önemli bir organizasyon. Geçtiğimiz yıl 'Yazarların Konya buluşması' adı altında, Türkiye'nin dört bir köşesinden yazarları-şairleri Konya'da ağırlamıştık...

***

5. Şubeler Buluşması'nda bir kere TYB Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı D. Mehmet Doğan, Genel Başkan İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan'ın bilgilendirmeleri, TYB'nin 35 yıllık süreçte, 'Allah rızasını gözeten', 'hasbiliği' terk etmeyen, siyasileşmeyen ama siyasilere de fikir veren bir kuruluş olduğunu ifadeleri önemliydi.

Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'ın, "TYB ve Kültür Hayatımız" başlıklı konuşmasında, "Devlet Planlama Teşkilatı neyi planlıyor?" sorusu da önemli bir soruydu.

2023 hedefindeki Türkiye'nin DPT'si sadece ülkenin ekonomisini planlamakla vakit geçiriyor. Maalesef kültürün programını yapan 'sistemli' bir kuruluş yok.

***

Program vesilesiyle Ankara'da değerli dostlarla da karşılaştık...

Hemşerimiz değerli şair-yazar Osman Özbahçe'yle, Sıtkı Caney'le, Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Efe'yle, Ankara Şube Başkanı Mehmet Kurtoğlu'yla, Mustafa Özçelik'le, Vural Kaya'yla, Gaziantep Şubesi Başkanı Metin Zirek'le, Erzurum Şubesi'nden Hanefi İspirli'yle, Cemil Kılıç'la çay-ıhlamur-kitabevi kaçamaklarımız oldu.

***

İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın önümüzdeki dönem için projeleri önemliydi. İstanbul ve Konya Şubesi'nin 'birlikte' faydalı işler yapabileceğine dair temaslarımız oldu.

***

Toplantıya ayrıca Murat Erol, Ahmet Fatih Gökdağ, Ferhat Koç, Trabzon Şubesi Başkanı Haydar Çoruhlu, Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cuma Ağaç, Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet İlhan, İzmir Şubesi Başkanı Harun Özdemir ve TYB üyeleri katıldılar.

TYB'nin 35. yıl hareketliliği de böylece başlamış oldu.

Türkçenin Uluslar arası Şiir Şöleni, Ahlak Şurası gibi çok önemli programlar bu yıl Türkiye'nin kültürel iklimine tohumsa tohum, fidansa fidan olarak dikilecek.

Buradan haber vermiş olayım; inşallah Ahlak Şurası da Konya'da yapılacak.

***

TYB'nin 35. yıl vesilesiyle düzenlediği ilk program da anma toplantısı oldu.

Cumartesi günü saat 14'te Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi'nde "Yol arkadaşlarımızı yâd ediyoruz" programı gerçekleşti...

TYB yönetiminden Erbay Kücet'in hazırladığı programda TYB'ye hizmet veren değerli isimlerin slâyt gösterisi gerçekleşti. Dostlarının yanı sıra aile fertlerinin de katıldığı programda duygusal anlar yaşandı...

Ben de Zemçi Çetinkaya ağabeyle ilgili kısa bir konuşma yaptım, Çelişkinin Türküsü şiirini okudum.

2006'da vefat eden Prof.Dr. Abdülkerim Abdulkadiroğlu'nun oğlu Samanyolu TV'nin haber sunucusu Abdullah Abdulkadiroğlu da kızıyla birlikte katıldığı toplantıda, babasının vefatının hayatında açtığı derin boşluğu ifade etti.

***

TYB'nin, 35. yıl faaliyetlerine vefat eden üyelerini anarak başlaması da ne kadar hasbi, ne kadar müteveffa olunduğunun işaretiydi.

TYB'yi 35 yıl önce bu ülkeye kazandıranlara çok şey borçluyuz.

Bu borcu, belki de yapılan çalışmaları 'izleyerek', -sadece izleyerek mi- yanında yer alarak ödemek mümkün olur...

İyi ki kuruldun TYB... Nice kültürlü yıllara...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.