TYB'den Konya'ya 3 ödül

TYB'den Konya'ya 3 ödül

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) "2014 yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"ne değer bulunanlar açıklandı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) "2014 yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"ne değer bulunanlar açıklandı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Konya, ödüllerden nasibine düşeni aldı. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden olan TYB Ödülleri'nin, geçtiğimiz yıl kültür dünyamıza önemli katkıları bulunan isimlere gittiğini söyledi. Konya'nın da daha önce olduğu gibi bu yıl da ödüllerden nasiplendiğini belirten Köseoğlu, "Özel Yayıncılık dalında Çizgi Kitabevi, Tercüme Dalı'nda da "Kudüs Konçertosu" eseriyle İbrahim Demirci ödüle layık görülmüşlerdir. Ayrıca Konya-Karamanlı Ahmet Murat Özel de, "Kalbin Kararı" kitabıyla şiir dalında ödüle layık görülmüştür. Çizgi Kitabevi Sahibi Ömer Arlı'yı, İbrahim Demirci Hocamızı ve Ahmet Murat Özel'i başta olmak üzere tüm ödül sahiplerini kutluyorum, ülkemiz, fikir ve kültür hayatına katkılarının devamını diliyorum. Ayrıca TYB Genel Merkezi'mize ve ödül kuruluna da teşekkür ediyorum" dedi.

İŞTE BU YIL ÖDÜL ALANLAR

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'ın açıkladığı ödüller şöyle: Mustafa Çiftçi, "Bozkırda Altmışaltı" kitabıyla hikaye dalında; Ahmet Murat, "Kalbin Kararı" kitabıyla şiir dalında; Tayfun Pirselimoğlu, "Kerr" eseriyle roman dalında, Hüseyin Akın, "Hu Dönüşü" kitabıyla deneme dalında; Necmettin Tozlu, "Eğitimden Felsefeye" adlı 3 ciltlik eseriyle fikir dalında; Mustafa Çevik, "Mevlana'da Aşk ve Varoluş" adlı kitabıyla araştırma dalında; İbrahim Tüzer, "Ahmet Mithat Anlatılarında Kimlik İnşası ve Modernizm" adlı kitabıyla inceleme dalında; Alphan Akgül, "Anlamın Sesi: Yahya Kemal Beyatlı'nın Şiir Estetiği" adlı kitabıyla edebi tenkit dalında; Nurettin Albayrak, "Gönül Çalab'ın Tahtı-Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü" adlı eseriyle dil dalında; Mehmet Kurtoğlu, "Eski Dünyaya Seyahat" adlı kitabıyla gezi dalında; İbrahim Demirci, "Kudüs Konçertosu" ile tercüme dalında; Abdulhamit Kırmızı, "Avlonyalı Ferit Paşa- Bir Ömür Devlet" kitabıyla biyografi dalında; Türk Dili "Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatı Özel Sayısı" Aralık 2014" çocuk edebiyatı dalında; Halil İbrahim Özdemir, "Sözlü ve Sosyal Tarihi ile Üzümlü (Cimin)" adlı eseri ile şehir kitapları dalında ödüle layık görüldü. Akif Emre, Yeni Şafak gazetesindeki yazılarıyla basın fikir dalında; Ayşe Olgun, Yeni Şafak Gazetesi'ndeki yazılarıyla basın kültür-sanat dalında; "Felsefe Dünyası", dergi yayıncılığı dalında; "Filiz Dergi" dergi özel ödülüne; "Kültür Gündemi", elektronik yayıncılık dalında; NTV'de yayınlanan "Zaman Yolcusu" belgeseliyle Ahmet Yeşiltepe, TV Belgesel dalında; Serpil Özcan Akra FM'de yayınlanan "Edebi Hafızamız" programıyla radyo programı dalında; Burak Arlıel, "Kırımlı' adlı filmi ile sinema dalında ödüle değer bulundu. Kitap yayıncılığı alanında ise Zeytinburnu Belediyesi, "kamu yayıncılığı" dalında; Konya Çizgi Kitabevi ise "özel yayıncılık" dalında ödül aldı.

Ayrıca kültür, bilim ve sanat hayatına uzun süreli katkılarından dolayı Kerküklü hukukçu, araştırmacı Ata Terzibaşı, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay'a Üstün Hizmet Ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.