TYB'den Zarifoğlu Çocuk Şenliği

TYB'den Zarifoğlu Çocuk Şenliği

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 9. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği'ni, İl Halk Kütüphanesi'nde, çocukların ve anne-babaların yoğun katılımı...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 9. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği'ni, İl Halk Kütüphanesi'nde, çocukların ve anne-babaların yoğun katılımı ile gerçekleştirdi. Osman Bozdemir ve Vural Kaya'nın organize ettiği, Selçuk Yurtsever'in sunduğu programın açılışında konuşan TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, "Konya'da Cahit Zarifoğlu adına gerçekleştirilen çocuk şenliğimiz bu yıl 9 yaşında. 9 yıl önce bu şenliğe iştirak eden, şenliğin hazırlanmasında ve sunulmasında katkıda bulunan çocuklarımız şimdi birer delikanlı oldular, abla oldular. Cahit Zarifoğlu ağabeylerinin anısına masallar, şiirler okuyup, gülüp eğlenirken diğer yandan da onu birer hatıra olarak zihinlerine nakşettiler. Merhum Zarifoğlu adına Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen programların arasında Zarifoğlu Çocuk Şenliği ayrı bir değere, ayrı bir yere sahip. 9 yıl önce bu şenliği başlatanlara ve bugün bu şenliği devam ettirenlere teşekkür ediyorum. Zarifoğlu'nu çocuklarımızla birlikte rahmetle anıyoruz" dedi.

TYB'NİN EN ÖNEMLİ PROGRAMLARINDAN

Zarifoğlu'ndan şiirlerin okunmasıyla başlayan programda daha sonra söz alan şair-yazar Vural Kaya da, Zarifoğlu Çocuk Şenliği'nin TYB'nin en anlamlı programlarından olduğunun altını çizdi. Kaya, Cahit Zarifoğlu'nun şair, yazar ve düşünür olarak önemli bir yerde durduğunu fakat çocuk edebiyatı alanında verdiği eserlerin de çok kıymetli olduğunu ifade ederek, "Serçe Kuş, Ağaçkakanlar, Katıraslan, Yürekdede ile Padişah, Gülücük, Küçük Şehzade, Motorlu Kuş, Kuşların Dili ve Ağaç Okul çocuklarımızla mutlaka buluşturmamız gereken eserlerdir" diye konuştu.

YÜREKDEDE İLE PADİŞAH KİTABI HEDİYE EDİLDİ

Kaya'nın ardından Osman Bozdemir'in yönetiminde çocuklar şiirler okudular, gösterilerde bulundular. Özellikle İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin işaret diliyle okudukları İstiklal Marşı, şiir ve çocuk şarkıları salondan büyük alkış aldı. Mustafa Karaciğan İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerinin şiir sunumları da beğeni topladı. Bozdemir'in çocuklarla yaptığı oyunlarla şenlik unutulmaz bir şölene dönüştü. Programda çocuklara ve büyüklere Cahit Zarifoğlu'nun Yürekdede ile Padişah kitabının yanı sıra çeşitli kitaplar hediye edildi. Programın sonunda dağıtılan elma şekerlerini de hem minikler hem de anne-babaları afiyetle yediler.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.