Vali Erol: TYB, güzel işlere imza atıyor

Vali Erol: TYB, güzel işlere imza atıyor

Konya Valisi Muammer Erol, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyareti esnasında Vali Erol'u, TYB Konya Şube Başkan Mehmet Ali Köseoğlu,...

A+A-

Konya Valisi Muammer Erol, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyareti esnasında Vali Erol'u, TYB Konya Şube Başkan Mehmet Ali Köseoğlu, yönetim kurulu üyeleri Saffet Yurtsever, Duran Çetin ve Sadık Gökce karşıladı. Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu'ndan faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Erol, TYB Konya Şubesi'nin Konya'da kültür alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu, diğer alanlardaki vakıf ve derneklerin de kendi çapında başarılı işlere imza attığını belirtti. Yapılan bu çalışmaları takdirle karşıladığını belirten Vali Erol, Konya'nın sesinin daha gür bir şekilde duyurulabilmesi için, bu derneklerin bir çatı altında toplanması gerektiğine inandığını söyledi.

ANKARA'DAN KATILIMCILAR ARTIYOR

TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu da, Konya'da 10 yıldan daha uzun süredir yıllık kültürel etkinlikler takvimini hazırlayıp kamuoyuna duyurduklarını, hızlı tren gibi olanakların artmasıyla Konya'daki programlara özellikle Ankara'dan katılımcıların arttığını söyledi. Mart ayında açıkladıkları kültürel etkinlikler takvimine bağlı olarak yıl içinde ortalama 30-35 programlanmış faaliyet gerçekleştirdiklerinin altını çizen Köseoğlu, bazı sivil ve resmi kuruluşlarla ortaklaşa yaptıkları programlarla bu sayının 40'ın üzerine çıktığını, programların nitelik olarak da doyurucu olduğunu söyledi.

KONYA İÇİN MEMNUNİYET VERİCİ

Konya için bu tür kültürel faaliyetlerin düzenleniyor olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Vali Muammer Erol, "Konya'nın bir Selçuklu başkenti olduğuna vurgu yapan programların sayısının artması en büyük dileğim. İnşallah Konya'da faaliyet gösteren dernek ve vakıflarla bu konuda başarılı çalışmalar yaparız" dedi. Ziyaretin sonunda Vali Erol, TYB Konya Şubesi yöneticileri ile TYB Evi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.